Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırıyoruz. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz. Veri politikamız ile ilgili aklınıza takılan tüm soruları iletişim formu üzerinden bizlere sorabilirsiniz.
Gündemi yakala, kullanıcıların ve yazarların haberlerini takip et!
Ekonomi
Portallar
Eğitim
Bizi Takip Edin
Yayın: 22.10.2023 - 14:22
Güncelleme: 22.10.2023 - 14:22
44 kez okundu
Yeorgios, ayrıca 1949 yılında doğmuş, Türkiye tarafından tutuklandığı ve kötü muamele gördüğü iddiasıyla Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvurduğu bilgisine yer verilen bir makalede yeni Başpiskopos olarak atanmasının Yunan Kilisesi ve Fener Rum Patrikhanesi tarafından memnuniyetle karşılandığına dikkat çekildi.
Başpiskopos, Yunanistan okullarında Kıbrıs’ın tarihini öğretilmesini talep ederek, Kıbrıs’ın Yunanistan ile birleşmesi için verilen mücadelenin Kıbrıs’ın köklerini ve Helen kimliğini temsil ettiğini belirtti. Ayrıca, Kıbrıs’ın kurtuluş mücadelesinin önemine vurgu yaparak III. Makarios’u büyük bir lider olarak gördüğünü ve onun mirasını sürdürdüklerini ifade etti.
Yeorgios, ırkçılıkla mücadele konusunda, sığınmacıların ve kaçak mültecilerin neden olduğu sorunları ele aldı. Ayrıca, sığınmacıların çoğunluğunun Müslüman olduğu için demografik yapının değişmesinin Türkiye’nin niyetini sorguladığını söyledi.
Son olarak, Yeorgios, Kıbrıs’ın Yunanistan için stratejik bir öneme sahip olduğunu vurgulayarak Rum-Yunan Ortak Savunma Sahası Doktrini’nin aktifleştirilmesi gerektiğini savundu. Ayrıca, Yunanistan’ın, Türkiye ile diğer meseleleri çözmek için Kıbrıs sorununu dışarıda bırakmaması gerektiğini ifade etti ve BM ve AB üyeliklerini kullanarak Kıbrıs’ın savunmasının güçlendirilmesi gerektiğini belirtti.
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap