Bay-Sen 46 yaşında… Kanat: “Çalışanların hakları, kayıpları ve sıkıntıları bir an önce ele alınmalı”

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu Çalışanları Sendikası (Bay-Sen) Başkanı İbrahim Kanat, hükümetin çalışanların hakları, kayıpları ve sıkıntıları konusunu acilen ele alması gerektiğini vurguladı.

Yayın: 25.01.2024 - 20:47

59 kez okundu

Bay-Sen 46 yaşında… Kanat: “Çalışanların hakları, kayıpları ve sıkıntıları bir an önce ele alınmalı”

Kanat, Bay-Sen’in kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, sendikanın zorlu günleri aşarak kurulduğunu ve 25 Ocak 1978’de Sendikalar Mukayyitliği’nde Bayrak Radyo Televizyon Kurumu Çalışanları Sendikası olarak resmiyet kazandığını belirtti.

1996 yılından bu yana kurumda yetkili olan sendikanın toplu iş sözleşmesi yapma yetkisine sahip olduğunu ifade eden Kanat, bu sözleşmeyle çalışanların haklarını yasal çerçevede kazandığını belirtti. Kanat, Bay-Sen’in 46 yıllık sendikacılık geçmişinde kurum çalışanlarının özlük haklarını elde etmek için mücadele verdiğini vurguladı.

Başkan Kanat, pandemi dönemi, sel felaketleri, yangınlar ve son yaşanan 6 Şubat depremi gibi olaylarda canla başla çalışan medya emekçilerinin haklarını, kayıplarını ve sıkıntılarını hükümetin bir an önce ele alması gerektiğini belirtti. Ayrıca, kamu yayıncılığı yapan kuruma ve çalışanlarına destek olunması gerektiğini vurguladı.

Bay-Sen Başkanı Kanat, sendikanın kuruluşundan bugüne kadar emeği geçen kuruculara, başkanlara ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap