Bazı Türk ve Rum siyasi parti başkan ve temsilcileri bir araya geldi

Kıbrıslı Türk ve Rum siyasi parti liderleri, Slovakya Büyükelçiliği tarafından düzenlenen rutin bir toplantıda Ledra Palas Otel'de bir araya geldi.

Yayın: 31.01.2024 - 18:54

78 kez okundu

Bazı Türk ve Rum siyasi parti başkan ve temsilcileri bir araya geldi

Bu toplantıda, BM Genel Sekreteri’nin Kişisel Temsilcisi olarak atanan Maria Angela Holguin Cuellar’ın adaya gelişinden memnuniyet duyuldu ve görevinin olumlu sonuçlar doğurmasını umarak bu konuda dileklerini ifade ettiler.

Slovakya Büyükelçiliği’nin açıklamasına göre, toplantıya katılan siyasi parti temsilcileri, Cumhuriyetçi Birleşik Kıbrıs Partisi (ERKK) tarafından önerilen “Kıbrıs’ta uzlaşmaya varmada Geçiş Dönemi adaletinin rolü” konusunu ele aldılar. Katılımcılar, BM Genel Sekreterinin raporunda tanımlanan geçiş dönemi adaleti kavramını inceledi ve raporda, uzlaşma sürecinde sivil toplum örgütlerine daha fazla dikkat edilmesi gerektiğine vurgu yapıldığını belirttiler.

Açıklamada, siyasi partilerin Kıbrıs’ta uzlaşma sürecinde çoğunluk tarafından kabul görecek bir fikir birliğine ulaşma konusunda anlaştığı ve bu doğrultuda “İki Toplumlu Hakikat ve Uzlaşım Komitesi” kurulması kararı alındığı ifade edildi. Bu komite, konuyu daha ileri bir düzeyde ele alarak gerekli çalışma yöntemlerini belirleyecek.

Siyasi parti temsilcilerinin bir sonraki toplantısı, 28 Şubat Çarşamba günü Kıbrıs Sosyalist Partisi (SPC) tarafından ev sahipliğinde düzenlenecek.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap