BDDK, kredi kartı kararını açıkladı: Limit artırılmayacak!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), mevduat ve katılım bankalarını ilgilendiren önemli bir karar aldı. Yapılan düzenlemeye göre, kanıtlanabilir onay veya talep olmaksızın kişiler adına kredili hesap dahil herhangi bir hesap açılamayacak, kredili hesabın limiti artırılamayacak.

Yayın: 28.01.2024 - 23:06

99 kez okundu

BDDK, kredi kartı kararını açıkladı: Limit artırılmayacak!

Kredi kartı kullanıcılarını yakından ilgilendiren bu kararın detayları şu şekilde:

Mevduat ve katılım fonlarıyla ilgili alınan yeni kararlar, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı. Düzenlemeye göre, kredili hesap limitlerinin azaltılması durumunda hesap sahibi bilgilendirilecek. Yenilenen hesaplar, bu kapsamda hesap açılışı sayılmayacak.

BDDK’nın bu yöndeki adımıyla birlikte, kredi kartı kullanıcıları limit artırımı konusunda daha şeffaf ve bilgilendirici bir süreç yaşayacak. Kararla birlikte kredili hesapların limit artırımlarında bankaların daha fazla dikkat etmesi ve kullanıcılara bu konuda daha fazla açıklama yapması bekleniyor.

Ayrıca, yönetmelikte yapılan değişiklikle “mevduat ve fon kabulü” ile “katılım fonlarına ilişkin genel koşullar” başlıklı maddelerde düzenlemelere gidildi. Kâr ve zarara ilişkin ibareler, “kâra” şeklinde değiştirildi.

BDDK’nın bu yeni düzenlemesi, bankacılık sektöründe daha şeffaf ve kullanıcı dostu bir uygulama anlayışının benimsenmesine yönelik atılmış önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Banka müşterileri, kredi kartı ve kredili hesap işlemlerinde daha iyi bilgilendirilecek ve hakları konusunda daha etkin bir kontrol sağlayabilecekler.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap