Berova, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” nedeniyle mesaj yayımladı

Maliye Bakanı Özdemir Berova, "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, engelli bireylerin ekonomik, kültürel, sosyal ve siyasal hayata katılımlarının cesaretlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Yayın: 03.12.2023 - 10:32

112 kez okundu

Berova, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” nedeniyle mesaj yayımladı

Berova, mesajında toplumun, bireysel farklılıkları göz önünde bulundurarak, eşit şartlarda yaşamaya odaklanması gerektiğini ifade etti. Engelli bireylerle ilgili bakış açısının ve tutumların gözden geçirilmesi gerektiğini belirten Bakan, pozitif ayrımcılık yerine tüm engellerin aşılması, eşit şartlar ve imkanlar dahilinde yaşanabilecek bir toplumun oluşturulması gerektiğini dile getirdi.

Berova, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Unutmamalıyız, tutumlarımız özel gereksinimi olan her bir bireyi toplumdan kopararak, kendi içlerine dönük bir hayat sürmesine sebep olmaktadır. Özel gereksinimi olan bireylerimizin ötekileştirilmeden, hayatlarını kolaylaştırmak, yaşam kalitelerini yükseltmek, engelsiz, erişilebilir, güvenli, huzurlu ve mutlu bir yaşam sürmelerini sağlamak hepimizin ortak sorumluluğu olmalı, ekonomik, kültürel, sosyal ve siyasal hayata katılmalarını cesaretlendirmeliyiz.”

Berova, özel gereksinimi olan bireylerin başarılarına değinerek, onların mücadelesini tebrik etti ve “Sevgi Her Engeli Aşar” diyerek mesajını sonlandırdı.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap