Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırıyoruz. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz. Veri politikamız ile ilgili aklınıza takılan tüm soruları iletişim formu üzerinden bizlere sorabilirsiniz.
Gündemi yakala, kullanıcıların ve yazarların haberlerini takip et!
Son Dakika
Yemek Tarifleri
Diğer
Gazeteler
Bölgelere Göre
İnteraktif
Bağlantılar
Siyasiler
Bizi Takip Edin
Yayın: 07.08.2024 - 14:00
Güncelleme: 07.08.2024 - 13:05
431 kez okundu
Berova, bu tarihi olayın, Kıbrıs Türk toplumunun özgürlük mücadelesindeki kararlılığını ve cesaretini simgelediğini belirtti.
Berova’nın yayımladığı mesajda, “60 yıl önce Erenköy’de yaşanan direniş, vatan savunmasına koşan halkımızın, özellikle Türkiye’de yükseköğrenim gören üniversite öğrencileri ve mücahitlerin omuz omuza verdiği mücadelenin bir sonucudur,” ifadelerine yer verildi. Bu direniş, Kıbrıs Türk halkının özgürlüğe olan bağlılığını, özgürlüğüne ve vatanına sahip çıkma azmini, ve Anavatan Türkiye ile olan sıkı bağlarını tüm dünyaya duyurmuştur.
Bakan Berova, Erenköy Direnişi’nin yıldönümünde, bu kahraman direnişin sembolü olan Şehit Pilot Yüzbaşı Cengiz Topel ile tüm şehitleri rahmetle anarken, gazilere de minnet ve şükranlarını sundu. Berova, “Şanlı Erenköy Direnişi’nin 60. yıl dönümünde, tüm şehitlerimizi ve bu direnişin kahramanlarını saygı ve rahmetle anıyorum,” şeklinde duygularını ifade etti.
Bu özel gün, Kıbrıs Türk halkının tarihindeki önemli anları hatırlama ve milli mücadeleye olan bağlılığı tazeleme fırsatı sunmaktadır. Erenköy Direnişi’nin yıl dönümü, özgürlük ve bağımsızlık için verilen mücadelelerin önemini bir kez daha gözler önüne sermektedir.
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap
Henüz bildirimin bulunmuyor.