Berova: “KKTC’nin daha güçlü ve ayakları üzerine basan bir noktaya ulaşması için sıkı iş birliği ve ortak akıl çerçevesinde hareket edilmeli”

Maliye Bakanı Özdemir Berova, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin 2024 yılında ekonomik iyileşme, mali istikrar ve toplumsal refah konularında daha güçlü bir noktaya ulaşabilmesi için 2023 yılına kıyasla daha sağlam bir temel üzerinde hareket etmek gerektiğini vurguladı.

Yayın: 17.01.2024 - 16:03

101 kez okundu

Berova: “KKTC’nin daha güçlü ve ayakları üzerine basan bir noktaya ulaşması için sıkı iş birliği ve ortak akıl çerçevesinde hareket edilmeli”

Berova, bu hedefe ulaşmak adına ekonomik örgütlerle sıkı iş birliği ve ortak akıl prensibiyle hareket etme gerekliliğini belirtti.

Tüm paydaşların görüş ve önerilerini önemsediklerini ifade eden Berova, bu doğrultuda çeşitli kurumlar ve kuruluşlarla görüşmeler gerçekleştireceğini açıkladı. Bu çerçevede, Maliye Bakanı Berova, Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nı ziyaret ederek, KTTO Başkanı Turgay Deniz ve yönetim kurulu üyeleri ile fikir alışverişinde bulundu.

Berova, KTTO’nun uluslararası tanınırlığına vurgu yaparak, yeni mali yılın başlamasıyla birlikte ekonomik örgütlerle istişare içinde, paydaşların öneri ve taleplerini dikkate alarak ülkenin kalkınmasına katkı sağlamayı amaçladıklarını belirtti.

Pandeminin etkileri, dünya genelindeki çatışmalar, doğal afetler ve 2023 yılında KKTC’de %83.63 olarak gerçekleşen TÜFE oranına değinen Berova, 2024 yılının daha iyi geçebilmesi için ortak bir akıl çerçevesinde kararlar alınması gerektiğini vurguladı. Berova, tüm paydaşlarla bir araya gelerek özel sektörün bu dönemi sağlıklı bir şekilde atlatması, ekonominin güçlenmesi ve devlet gelirlerinin artması hedefinde olduklarını ifade etti.

KTTO Başkanı Turgay Deniz ise 2024’ün toparlanma yılı olması gerektiğini belirterek, maliye konularında bütünlüklü öneriler sunduklarını ve bu önerilerin toplumsal menfaatleri göz önünde bulundurduğunu ifade etti. Deniz, vergi adaleti ve ekonomik kararların görüşüldüğü bir toplantıda, devletin kazanması ve özel sektörün ayakta kalması için iş birliğine her zaman hazır olduklarını dile getirdi.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap