BES Başkanı Yalınkaya: Pazartesi’den itibaren iş bırakıyoruz

Belediye Emekçileri Sendikası (BES) Başkanı Mustafa Yalınkaya, hükümetin tutumuna karşı Pazartesi günü itibarıyla iş bırakma eylemlerine başlayacaklarını duyurdu.

Yayın: 27.12.2024 - 11:44

1369 kez okundu

BES Başkanı Yalınkaya: Pazartesi’den itibaren iş bırakıyoruz

Yalınkaya, yazılı açıklamasında Lefkoşa Türk Belediyesi’nden (LTB) başlayarak örgütlü oldukları her belediyede bu eylemi sürdüreceklerini vurguladı.

BES Yönetim Kurulu’nun dün gerçekleştirdiği olağanüstü toplantının ardından alınan karara göre, hükümetin “ben bilirim, ben yaparım” anlayışına karşı mücadele başlatılacağı belirtildi. Yalınkaya, bu yaklaşımın kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Hedef: Hükümetin Tasarıları Geri Çekmesi

Yalınkaya, Toplu İş Sözleşmesi (TİS) ve Hayat Pahalılığı Ödeneği yasalarına yönelik değişiklik tasarılarının geri çekilmemesi durumunda daha radikal adımlar atacaklarını açıkladı. Sendika olarak bu konuda kararlılık sergilediklerini belirten Yalınkaya, kamuoyuna her türlü gelişmeyi duyuracaklarını söyledi.

Yalınkaya, “Bugün hükümet, saat 09.30 itibarıyla yasaları görüşmek için bizleri Meclis alt komitesine davet etmiştir. BES olarak, diğer sendikalarımızla birlikte bu toplantıya katılacak ve tasarıların geri çekilmesi için mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Her Gün Farklı Belediyelerde Eylem

Pazartesi gününden itibaren başlatılacak iş bırakma eylemlerinin, her gün örgütlü olunan farklı bir belediyede uygulanacağını dile getiren Yalınkaya, bu adımların hükümetin tutumuna karşı bir tepki olduğunu vurguladı. Sürecin seyrine göre alınacak tüm kararların kamuoyuyla paylaşılacağı belirtildi.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap