Beyaz Saray’dan “öğrenci protestolarında ifade özgürlüğü ile antisemitizm karışmasın” uyarısı

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, üniversitelerdeki devam eden Filistin'e destek gösterilerini "ifade özgürlüğü" çerçevesinde ele aldıklarını, ancak ABD'de Yahudi karşıtlığının kabul edilemez olduğunu ve bu protestolara antisemitizmin bulaşmaması gerektiğini belirtti.

Yayın: 30.04.2024 - 08:14

42 kez okundu

Beyaz Saray’dan “öğrenci protestolarında ifade özgürlüğü ile antisemitizm karışmasın” uyarısı

Jean-Pierre, günlük basın brifinginde ülkedeki kampüs gösterilerini değerlendirdi.

“Başkan her zaman açık bir tutum sergiledi. Amerikalıların barışçıl gösteri hakkına sahip olduğunu vurgularken, her türlü nefret söylemi ve fiziksel tehdide karşı olduklarını belirtti. Antisemitizmin tehlikeli olduğunu vurguluyoruz, bu bir nefret suçudur ve ne kampüslerde ne de başka bir yerde kabul edilemez.” dedi.

Gazze’deki insanlık krizi nedeniyle pek çok kişi için zor günlerin yaşandığını ve bunun farkında olduklarını ifade eden ABD’li sözcü, “Zor bir süreçten geçildiğini görüyoruz, ancak yine de Amerikalılar ifade özgürlüklerini yasal çerçeve içinde kullanmalılar.” şeklinde değerlendirmede bulundu.

Jean-Pierre, Columbia Üniversitesi’ndeki öğrenci eylemleri hakkında net bir yorum yapmaktan kaçınırken, özel ve devlet üniversitelerinden bahsetti ve bu kurumların yöneticilerinin öğrenci eylemleri konusunda kararlar aldığını belirtti.

“Bu, üniversitelerin kendi alacakları bir karar, bizim buradan dahil olacağımız bir süreç değil.” diyen Jean-Pierre, kampüs gösterileriyle ilgili süreçleri yakından takip edeceklerini ifade etti.

ABD’nin dört bir yanındaki üniversitelerde yayılan Filistin destekçisi protestolara, birçok öğretim görevlisi, profesör ve bazı siyasetçiler destek verirken, bazı üniversite yönetimleri bu gösterileri sonlandırmak için polisin dahil olduğu yöntemler kullanıyor.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap