Binyamin Netanyahu: Gazze şeridinin güvenliğini tamamen kontrol altına alacağız

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze Şeridi'nde tam kontrol sağlama hedefiyle "sınırsız işgal" niyetini açıklayarak önemli bir mesaj iletti.

Yayın: 07.11.2023 - 15:03

259 kez okundu

Binyamin Netanyahu: Gazze şeridinin güvenliğini tamamen kontrol altına alacağız

Netanyahu, Gazze Şeridi’nde yaşanan son gelişmeler ve ateşkes çağrıları konusunda ABC News televizyonuna konuştu.

ABD Başkanı Joe Biden ve üst düzey yetkililerin İsrail’e geçici bir insanlık duraksaması çağrısında bulunduğuna dair haberler ortaya çıkarken, Netanyahu, insani yardımların Gazze’ye ulaşması ve esirlerin serbest bırakılması gibi şartları değerlendireceğini, ancak esirlerin serbest bırakılmadıkça Gazze’de kısa süreli taktiksel duraklamalar dışında ateşkesin olmayacağını belirtti.

Netanyahu, ateşkes talepleriyle ilgili olarak şunları söyledi: “Kanaatime göre, bu savaşı durdurma çabalarını engelleyebilir. Esirlerin serbest bırakılma girişimlerini etkileyebilir, zira Hamas, bunun tek çözüm yolu olduğunda anlaşırsa ateşkes mümkün olabilir.”

Gazze’de “sonsuz işgal” fikrini dile getiren Netanyahu, “Gazze Şeridi’nde İsrail’in sürekli kapsamlı güvenlik sorumluluğunu üstlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü güvenlik sorumluluğumuzu yerine getirmediğimizde, Hamas’ın yarattığı sonuçları gördük ki, hayal dahi edilemeyecek kadar büyük olabilir.” şeklinde konuştu.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap