BM: İsrail’in boşaltma emri verdiği Han Yunus’u, insanların çıkmasına fırsat vermeden bombalaması vicdansızlık

Birleşmiş Milletler (BM), İsrail'in Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentine yönelik bombardımanlarına ilişkin olarak, "Kapana kısılmış insanlara bölgeyi terk etmeleri çağrısında bulunmasına rağmen, çıkış yapma şansı vermeden gerçekleştirdiği saldırılar tam bir vicdansızlık örneğidir." şeklinde bir açıklama yaptı.

Yayın: 25.01.2024 - 08:10

69 kez okundu

BM: İsrail’in boşaltma emri verdiği Han Yunus’u, insanların çıkmasına fırsat vermeden bombalaması vicdansızlık

BM’nin İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Yardım Koordinatörü Martin Griffiths, İsrail’in Han Yunus’a yoğun bombardımana devam ettiğini belirterek, “İsrail, insanların bölgeyi terk etmelerini isterken, aynı anda bu insanlara güvenli bir şekilde çıkma imkanı tanımadan saldırılarını sürdürüyor.” dedi.

Griffiths, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “(İsrail’in) Kapana kısılmış insanların bölgeyi boşaltmasını istemesi ancak çıkmalarına fırsat vermeden bombalaması tam bir vicdansızlıktır.” ifadelerini kullandı.

BM Filistin Özel Raportörü Francesca Albanese ise sadece vicdansızlık olmadığını, aynı zamanda Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin Roma Statüsü uyarınca ciddi bir uluslararası suç teşkil ettiğine dikkat çekti.

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı, İsrail ordusunun Han Yunus kentindeki iki hastanenin çevresini hedef aldığını ve bu hastanelere ulaşımı engellediğini bildirmişti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap