Borrell, Ukrayna’ya yardım konusunda ABD’ye bel bağlanmaması gerektiğini söyledi

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Ukrayna'nın askeri destek ihtiyacını karşılamak için yalnızca ABD'ye güvenmenin yeterli olmadığını belirtti.

Yayın: 18.04.2024 - 13:14

35 kez okundu

Borrell, Ukrayna’ya yardım konusunda ABD’ye bel bağlanmaması gerektiğini söyledi

Borrell, İtalya’nın Capri Adası’nda gerçekleştirilen G7 ülkeleri dışişleri bakanları toplantısının başlangıcında basına açıklamalarda bulundu.

AB üyelerinin Ukrayna’nın hava savunmasını güçlendirmek için füze savunma sistemleri göndermesi gerektiğini savunan Borrell, “Patriotlarımız ve füze savunma sistemlerimiz mevcut. Bu sistemleri gerektiğinde kullanmak üzere kışlalardan çıkarıp Ukrayna’daki çatışma bölgesine yönlendirmeliyiz.” dedi.

Borrell, AB’nin Ukrayna’ya hava savunması için yardım sağlayacağını ancak bunun hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Aksi takdirde, Ukrayna’nın elektrik sistemlerinin zarar göreceğini belirten Borrell, “Bir ülke elektriksiz savaşamaz. Evlerden fabrikalara, internetten ulaşıma kadar her şey elektrik gerektirir.” ifadelerini kullandı.

ABD’deki iç siyasetin Ukrayna için 60 milyar dolarlık yardım paketini geciktirmesinden üzüntü duyduğunu ifade eden Borrell, “Sadece ABD’ye bel bağlayamayız. Kendi sorumluluğumuzu üstlenmeli ve ‘ABD zaten yapar.’ düşüncesinden vazgeçmeliyiz.” şeklinde konuştu.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap