Brent petrolün varil fiyatı 82,87 dolar

Petrol fiyatları, uluslararası piyasalarda dalgalı bir seyir izliyor.

Yayın: 15.05.2024 - 11:23

466 kez okundu

Brent petrolün varil fiyatı 82,87 dolar

Brent petrolün varili, önceki günkü kapanışa göre %0,59’luk bir artışla 82,87 dolardan işlem görüyor. Benzer şekilde, Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili de 78,56 dolardan alıcı buluyor.

Petrol fiyatlarındaki bu dalgalanma, çeşitli faktörlerden etkileniyor. Özellikle, ABD’de petrol talebinin artması ve Kanada’da meydana gelen orman yangınlarının arz kesintilerine neden olabileceği endişesi, fiyatları destekliyor.

ABD’nin ticari ham petrol stoklarının beklenenden daha fazla düşmesi, talebin arttığına işaret ediyor ve bu da fiyatların yükselmesine katkı sağlıyor. Bununla birlikte, Kanada’daki orman yangınlarının ülkenin önemli petrol üretim bölgelerine yaklaşması da arz kesintisi endişelerini artırıyor.

Petrol fiyatlarındaki diğer bir etken ise Orta Doğu ve Kızıldeniz’deki çatışmaların devam etmesidir. Bu çatışmaların, küresel petrol arzını etkileme potansiyeli olduğuna dair endişeler, fiyatları yukarı yönlü desteklemeye devam ediyor.

Son olarak, Yemen’deki Husi isyancıların Uluslararası Hudeyde Havalimanı’na yapılan hava saldırılarının ardından ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı’nın (CENTCOM) Husi’lere ait iki insansız hava aracını düşürdüğünü duyurması da fiyatlar üzerinde etkili oluyor.

Petrol fiyatlarının teknik olarak incelenmesi, Brent petrolünde 83,57 ile 84,35 dolar arasının direnç, 81,33 ile 80,55 dolar arasının ise destek bölgesi olarak takip edilebileceğini gösteriyor.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap