Buckingham Sarayı, Kral Charles’a kanser tanısı konulduğunu açıkladı

Kral 3. Charles'ın ocak ayının sonunda prostat büyümesi nedeniyle hastaneye yattığı sırada yapılan testlerde, başka bir ciddi durumun tespit edilerek kanser teşhisi konduğu bildirildi.

Yayın: 06.02.2024 - 11:23

94 kez okundu

Buckingham Sarayı, Kral Charles’a kanser tanısı konulduğunu açıkladı

Buckingham Sarayı tarafından yapılan açıklamada, Kral Charles’ın prostat büyümesi nedeniyle hastanede tedavi gördüğü sırada “endişe verici” bir durumun tespit edildiği ve bunun üzerine kanser teşhisi konulduğu ifade edildi.

Açıklamada, “Yapılan testler sonucunda bir tür kanserin teşhis edildiği” belirtilirken, Kral Charles’ın düzenli bir tedavi programına başlandığı ve doktorların halka açık etkinliklerini ertelemesi önerisinde bulunduğu kaydedildi.

Kral’ın resmi görevlerine devam edeceği vurgulanan açıklamada, “Tamamen olumlu bir tutumla tedavisini sürdürüyor ve en kısa sürede görevlerine dönmeyi dört gözle bekliyor.” denildi.

Açıklamada, Kral’ın hastalığıyla ilgili bilgileri paylaşmaktaki amacının spekülasyonları önlemek olduğu da belirtildi.

Kral 3. Charles, kanser tedavisine başladıktan sonra pazartesi günü evinde dinlenmeye geçti.

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, Kral ile düzenli olarak temas halinde olduklarını belirterek, aldıkları haberi şok edici ve üzücü bulduğunu dile getirdi ve Kral’ın erken teşhisinin önemini vurguladı. Sunak, Kral’ın en kısa sürede sağlığına kavuşmasını diledi.

Buckingham Sarayı Sözcüsü, Kral Charles’ın prostat kanseri olmadığını ve şu anda daha fazla detay paylaşılmayacağını açıkladı. Sözcü, tedavinin hastane dışında devam ettiğini ve Kral’ın birçok programını ertelemek ya da iptal etmek zorunda kaldığını ifade etti.

İngiltere, İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda başbakanları da Kral Charles’a geçmiş olsun dileklerini ileterek acil şifalar dilediler.

Kral Charles’a kanser teşhisi konmasının ardından dünya liderlerinden de geçmiş olsun mesajları geldi. ABD Başkanı Joe Biden, endişeli olduğunu belirtirken, Kanada Başbakanı Justin Trudeau hızlı bir iyileşme diledi. ABD’de kampanya yürüten eski Başkan Donald Trump da Kral’ın sağlığına kavuşmasını diledi.

Kral Charles’ın ocak ayında prostat büyümesi tedavisi göreceği açıklanmış ve ardından taburcu edilmişti. Kral, annesi Kraliçe 2. Elizabeth’in ölümüyle 73 yaşında tahta çıkmış ve 74 yaşında taç giymişti. Ayrıca, en uzun süre veliaht prenslik unvanını ve tahta çıkan en yaşlı İngiltere Kralı unvanını taşımaktadır.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap