“Bütçe Oluşturma ve Para Yönetimi” eğitimi düzenlendi

Kuzey Kıbrıs Bankalar Birliği tarafından desteklenen ve KMC Danışmanlık tarafından yürütülen "Hesabını Bilen Kıbrıs Finansal Okuryazarlık Projesi" çerçevesinde, İş Kadınları Derneği ve Mesarya Belediyesi iş birliğiyle kadınlara yönelik "Bütçe Oluşturma ve Para Yönetimi" eğitimi düzenlendi.

Yayın: 23.01.2024 - 15:38

68 kez okundu

“Bütçe Oluşturma ve Para Yönetimi” eğitimi düzenlendi

Eğitim programının ilk ayağı, 19 Ocak Cuma günü saat 16.00’da Akdoğan Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirildi. Finansal okuryazarlık konusunda farkındalık oluşturmayı amaçlayan eğitimde, katılımcılara finansal kavramlar, finansal hedefler, bütçe oluşturma, tasarruf yapma, doğru ve kontrollü harcama, birikim ve yatırım konularında bilgi verildi.

Eğitim, interaktif bir şekilde gerçekleşti ve katılımcılara bütçe oluşturmanın başlangıcında izlenecek adımlar anlatıldı. Ayrıca, giderlerin nasıl analiz edileceği ve kontrol altına alınacağı konusunda pratik ipuçları paylaşıldı.

“Hesabını Bilen Kıbrıs Finansal Okuryazarlık Projesi”, toplumda finansal okuryazarlığın yaygınlaştırılmasına katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. Projenin özel hedefi, katılımcıların finansal kavramları anlama, bütçe oluşturma, para yönetimi, finansal ürünleri ve hizmetleri doğru anlama konusundaki kapasitelerini geliştirmektir.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap