Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırıyoruz. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz. Veri politikamız ile ilgili aklınıza takılan tüm soruları iletişim formu üzerinden bizlere sorabilirsiniz.
Gündemi yakala, kullanıcıların ve yazarların haberlerini takip et!
Son Dakika
Yemek Tarifleri
Diğer
Gazeteler
Bölgelere Göre
İnteraktif
Bağlantılar
Siyasiler
Bizi Takip Edin
Yayın: 13.03.2024 - 19:47
Güncelleme: 13.03.2024 - 19:48
166 kez okundu
Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, Gardiyanoğlu, Kıbrıs Postası Web TV’de Gökhan Altıner ile Sabah Postası programında gündemi değerlendirdi ve bakanlık çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Gardiyanoğlu, 2024’ün sosyal hizmetler yılı olarak ilan edildiğini belirterek, “Sosyal hizmetler merkezleri, rehabilitasyon merkezleri ve huzurevlerinin ihaleleri tamamlandı. Minareliköy’deki Yaşam Evi’nin ihalesi başlatıldı. Uzun süredir süregelen bir rehabilitasyon merkezini hizmete sokuyoruz, Kalkanlı Huzurevi’nde 11 milyon TL’lik bir ihaleye başlanacak, Lapta’daki Huzurevi’nde ise ciddi bir tadilat yapılacak.” şeklinde konuştu.
Merkez Bankası’na teşekkür eden Gardiyanoğlu, bankanın iki projeye sponsor olduğunu ifade etti.
Lefke’ye yaşlı bakım evi projesi için ihaleye çıkacaklarını belirten Gardiyanoğlu, İskele Sınırüstü’nde bir alanla ilgili çalışmalar yürüttüklerini, yaklaşık 3 senedir kapalı olan Mehmetçik Erenköy Sosyal Hizmetler Birimi’ni tekrar faaliyete geçireceklerini ve Erenköy’de yeni bir rehabilitasyon merkezi projesinin hazırlandığını ifade etti.
Gardiyanoğlu, “Ulaşamadığın yer senin değil, dokunmadığın insan sana ait değildir. Sosyal devlet olmanın gereği olarak, herkese erişmeli ve herkese yardım etmeliyiz.” şeklinde konuştu.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Gardiyanoğlu, yakında hayata geçirecekleri “Kısa Bir Mola” projesiyle ilgili de bilgi verdi.
Gardiyanoğlu, “Ülkemizde çok sayıda özel gereksinimli bireyin aileleri bulunmakta, bu vatandaşlarımız sosyal yaşama katılamamaktadır. Verimli vakit geçirecekleri alanları yoktur. Kuracağımız birimlerle çocuklarını bırakabilecekleri ve sosyal yaşama katılabilecekleri ortamlar sağlayacağız.” şeklinde konuştu.
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap
Henüz bildirimin bulunmuyor.