Çavuşoğlu, TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal’ı kabul etti

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ve beraberindeki heyeti kabul ederek görüştü.

Yayın: 27.11.2023 - 12:49

99 kez okundu

Çavuşoğlu, TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal’ı kabul etti

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Aytunç Şirket, Yüksek Öğrenim ve Dışilişkiler Dairesi Müdürü Behcet Çelebi, ve Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği Kalkınma ve Ekonomik İşbirliği Ofisi (KEİ) Koordinatörü Ömer Cihan’ın da hazır bulunduğu görüşmede, TÜBİTAK’ın KKTC’deki bilim ve teknoloji alanlarındaki çalışmalara destek verme taahhüdü ele alındı.

Bakan Çavuşoğlu, yaptığı konuşmada, TÜBİTAK’ın önemine vurgu yaparak, temmuz ayında gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından geçen ay imzalanan iş birliği protokolünü hatırlattı. Protokol kapsamında TÜBİTAK’ın KKTC üniversitelerine bilim ve teknoloji alanlarında yapacakları çalışmalara destek sağlayacağını ifade eden Çavuşoğlu, imzalanan protokol ile KKTC’deki bilim insanlarının TÜBİTAK programlarına başvurabilme, değerlendirme ve izleme sistemlerinden faydalanabilme imkanının önünü açtıklarını belirtti.

TÜBİTAK’ın KKTC üniversitelerine ve bilim insanlarına vereceği destek önemine vurgu yaparak, iş birliğinin KKTC’deki bilim insanlarına büyük fırsatlar sunduğunu ifade eden Çavuşoğlu, bu iş birliğinin daha da gelişeceğine inandığını belirtti. Çavuşoğlu, TÜBİTAK’a ve Prof. Dr. Hasan Mandal’a KKTC yükseköğrenimine sağladıkları desteklerden dolayı teşekkürlerini iletti ve bir değerlendirme toplantısı düzenleneceğini ifade etti.

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ise Nazım Çavuşoğlu’na teşekkür ederek, KKTC’deki üniversitelerin bilim ve teknoloji alanındaki altyapılarını güçlendirmek ve projelerine destek olmaktan memnuniyet duyduklarını belirtti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap