Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırıyoruz. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz. Veri politikamız ile ilgili aklınıza takılan tüm soruları iletişim formu üzerinden bizlere sorabilirsiniz.
Gündemi yakala, kullanıcıların ve yazarların haberlerini takip et!
Son Dakika
Yemek Tarifleri
Diğer
Gazeteler
Bölgelere Göre
İnteraktif
Bağlantılar
Siyasiler
Bizi Takip Edin
Yayın: 23.04.2024 - 16:42
Güncelleme: 23.04.2024 - 17:58
137 kez okundu
Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi’nde düzenlenen “Türk İşbirliği Teşkilatları: Ortak Miras, Birlikte İlerleme” başlıklı konferansa, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Genel Sekreteri Kubanıçbek Ömüraliyev, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreteri Sultan Raev, Uluslararası Türk Kültür ve Miras Vakfı Başkanı Aktoty Raimkulova, Türk Akademisi Başkanı Şahin Mustafayev, Türk Devletleri Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) Genel Sekreter Yardımcısı Vekili Saky Sadykov, Türkiye’nin BM Cenevre Ofisi Nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Güven Begeç, Türkiye’nin BM Cenevre Ofisi Medeniyetler İttifakı Özel Temsilcisi Büyükelçi Hakan Kıvanç, TDT üyesi ülkelerin Cenevre’deki temsilcileri, TBMM’den milletvekilleri, çeşitli ülkeler ve uluslararası kuruluşların temsilcileri ile Cenevre’deki Türk toplumu katıldı.
TDT Genel Sekreteri Ömüraliyev, konuşmasında, etkinliğin düzenlenmesindeki işbirliği ve desteklerinden dolayı BM’ye teşekkür etti.
Ömüraliyev, konferansın Türk Haftası etkinliklerinin ve işbirliğinin önemli bir parçası olduğunu belirterek, “Türk dünyası, kültür, eğitim, diplomasi ve yönetişim alanlarına yaptığımız benzersiz katkıların daha derin bir şekilde anlaşılmasını ve takdir edilmesini teşvik eden ortak miras aracılığıyla birbirine bağlıdır. Mirasımızı birleştirdikçe, ortak bir çaba ile zorlukların üstesinden gelmeyi ve gelecek fırsatları yakalamayı amaçlıyoruz.” ifadelerini kullandı.
Ömüraliyev, TÜRKSOY, TDT, Türk Kültür ve Miras Vakfı, Uluslararası Türk Akademisi ve TÜRKPA gibi Türk işbirliği kuruluşlarının, bölgesel işbirliğini geliştirmek ve Türk milletleri arasında barış ile istikrarı teşvik etmede önemli rol oynadığını vurguladı.
İşbirliği çalışmalarının çeşitli sektörlerde önemli ilerlemelere imkan tanıdığını ve Türk ülkelerinin sosyoekonomik kalkınmasına önemli katkılar sağladığını belirten Ömüraliyev, “Bu konferans, bu başarıları tanıtmak ve ilerletmek için bir platform görevi görüyor.” şeklinde konuştu.
Konferans boyunca diğer Türk teşkilatı yetkilileri, Türk dünyası arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi ve bu konuda atılması gereken adımlar hakkında vizyonlarını paylaştılar.
Program, Türk dünyasındaki işbirliğini artırmak ve bu alandaki eksiklikleri gidermek için yapılan istişarelerin ardından sona erdi.
Türk Haftası programı, Türk dünyasının zengin kültürel mirasını, sanatını ve Türk işbirliği örgütlerinin yürüttüğü faaliyetleri tanıtmayı amaçlayan bir etkinlik olup, 22 Nisan’da Cenevre’de başlamış olup, 25 Nisan’a kadar devam edecektir.
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap
Henüz bildirimin bulunmuyor.