Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırıyoruz. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz. Veri politikamız ile ilgili aklınıza takılan tüm soruları iletişim formu üzerinden bizlere sorabilirsiniz.
Gündemi yakala, kullanıcıların ve yazarların haberlerini takip et!
Son Dakika
Yemek Tarifleri
Diğer
Gazeteler
Bölgelere Göre
İnteraktif
Bağlantılar
Siyasiler
Bizi Takip Edin
Yayın: 02.08.2024 - 09:47
Güncelleme: 02.08.2024 - 03:21
114 kez okundu
Yılmaz, “Komşular olarak, aynı coğrafyayı paylaşan devletler ve milletler olarak geleceğimizi olumlu projeler üzerinden kurgulamalıyız. Türkiye, askeri tehditlere karşı en güçlü yanıtı vermek için her zaman hazırlıklıdır.” dedi.
KKTC’nin Gelişimi ve Tanınma Çabaları
Kıbrıs konusuna da değinen Yılmaz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) tüm haksız ambargolara rağmen altyapı, ekonomi, üniversiteler ve turizmde büyük ilerleme kaydettiğini belirtti. KKTC Meclis ve Cumhurbaşkanlığı binası inşaatlarının Kasım-Aralık aylarında tamamlanacağını söyledi. Yılmaz, KKTC’nin tanınması yönünde çalışmaların devam ettiğini ve özellikle Türk devletleri ve Azerbaycan ile yoğun ilişkilerin sürdüğünü ifade etti. Ayrıca, KKTC’nin İSEDAK platformunda gözlemci statüsünde bulunduğunu vurguladı.
Uluslararası Doğrudan Yatırımlar ve Ekonomik Stratejiler
Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi tarafından uluslararası doğrudan yatırımlar için hazırlanan strateji dokümanına değinerek, 2028 hedeflerinin daha fazla ve nitelikli doğrudan sermaye çekmek olduğunu belirtti. Son 21 yılda sağlanan doğrudan sermayenin 262 milyar dolar olduğunu ve bunun cari açığın yüzde 40’ından fazlasını karşıladığını söyledi. YASED’in anket sonuçlarına göre Türkiye’ye yatırımcı ilgisinin neredeyse iki katına çıktığını, ancak bunun gerçekleşmesinin biraz zaman alacağını belirtti.
Türkiye’nin Gelecek Vizyonu
Yılmaz, jeopolitik gerilimler ve ticaretteki kısıtlamalar gibi küresel gelişmelerin Türkiye için fırsatlar doğurabileceğini belirterek, Türkiye’nin üç kıtanın ortasında lojistik avantajları olan bir konuma sahip olduğunu vurguladı. Eğitimli ve girişimci nüfusuyla Türkiye’nin, Çin ve Uzak Doğu’dan tedarik kaydırma politikalarından fayda sağlayabileceğini söyledi. Yılmaz, iç politikaların da bu dış faktörleri destekleyecek şekilde düzenlendiğini ifade etti.
Vergi Reformu ve Yeni Düzenlemeler
Yeni vergi reformu paketine de değinen Yılmaz, uluslararası şirketlerin asgari yüzde 15, yerel şirketlerin ise en az yüzde 10 kurumlar vergisi ödeyeceğini belirtti. Ayrıca, kayıt dışılığı önlemeye yönelik tedbirlerin yanı sıra tahsilatı artırmak amacıyla daha güçlü bir yaptırım çerçevesi oluşturulduğunu ifade etti. Uzlaşma mekanizmasının daha disiplinli hale getirildiğini ve firmaların beş yıl boyunca devreden KDV’sini gider olarak gösterip ödeyeceği vergilerle mahsuplaşma imkanı tanındığını açıkladı.
Diplomasi ve Bölgesel İlişkiler
Türkiye’nin her zaman diplomasiyi ön planda tuttuğunu belirten Yılmaz, Suriye ile iletişimi geliştirme çabalarının hem Türkiye’nin hem de Suriye’nin menfaatine olduğunu söyledi. Yılmaz, Türkiye’nin Suriye’nin toprak bütünlüğünü ve egemenliğini garanti altına alan, adil ve kapsayıcı politikalar izlediğini vurguladı.
Kıbrıs Meselesi ve Barış Çabaları
Kıbrıs meselesine değinen Yılmaz, Türk tarafının her zaman çözümden yana olduğunu ve masadan kaçan taraf olmadığını belirtti. Yılmaz, KKTC’nin uluslararası toplumun eşit ve egemen bir üyesi olması için çalıştıklarını ve Kıbrıs Türklerinin refahını artırmak için her türlü desteği verdiklerini ifade etti. Ayrıca, İsrail’in Güney Kıbrıs’ta askeri lojistik üs oluşturma çabalarına karşı Türkiye’nin uyarılarda bulunduğunu belirtti.
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap
Henüz bildirimin bulunmuyor.