Çinli otomotiv markası üretim üssü kuracak; Türkiye ilk adaylar arasında

Çin'in önde gelen otomobil üreticilerinden DFSK'ın Genel Müdür Yardımcısı Du Xianjun, Türkiye'yi "Avrupa'nın merkezi" olarak gördüklerini ve üretim faaliyetlerine Türkiye'de başlayabileceklerini belirtti.

Yayın: 22.10.2023 - 14:56

256 kez okundu

Çinli otomotiv markası üretim üssü kuracak; Türkiye ilk adaylar arasında

Çin’in önemli otomobil üreticilerinden DFSK Motor, Türkiye’de SHS Filo distribütörlüğü ile satışlarına başladı. DFSK’nın Genel Müdür Yardımcısı Du Xianjun, DFSK’nın “Değişimi Fark Et, Sıradışı Kal” mottosuyla Türkiye otomotiv sektörüne girişi hakkında bir basın toplantısında Türkiye pazarının DFSK için stratejik bir pazar olduğunu belirtti.

‘Üretim üssü için en önemli adaylarından birisi Türkiye aday’

Türkiye’yi bir üretim üssü olarak düşündüklerini belirten Du Xianjun, “Türkiye, Avrupa’nın merkezi” olarak konumlandırılabilir. Planlarımız arasında Avrupa’da bir üretim üssü kurmak bulunuyor ve bu bağlamda Türkiye, en önemli aday ülkeler arasında öne çıkıyor.” dedi. Xianjun, DFSK’nın 2005 yılından bu yana mini ticari araçlarını toplu olarak ihraç etmeye başladığını ve 2007 yılında AB sertifikası aldığını, böylece Avrupa pazarına toplu ihracat yapan ilk Çinli otomobil markalarından biri haline geldiğini ifade etti. Ayrıca yerel iş ortaklarıyla stratejik işbirliklerini derinleştirerek Türkiye pazarına daha fazla ürün getirmeyi, müşteri ihtiyaçlarını karşılamayı ve karşılıklı başarı elde etmeyi umduklarını sözlerine ekledi.

Piyasaya girişleri 6 ürün gamıyla oldu

DFSK Türkiye CEO’su Hakan Şahsuvaroğlu, dayanıklılık, verimlilik ve uygun fiyat avantajlarıyla ilgili pazar segmentlerinde rekabeti farklı bir seviyeye taşımayı amaçladıklarını belirtti.

Şahsuvaroğlu, binek araçların yanı sıra tamamı “Euro 6” düzenlemelerine uygun ticari araçlarla Türkiye pazarına 6 farklı ürün gamı ile güçlü bir giriş yaptıklarını vurgulayarak, bayi ağlarının genişlemeye devam ettiğini ve yoğun talep aldıklarını ifade etti.

İlk aşamada İstanbul, Ankara, Konya, Gaziantep, Denizli ve Diyarbakır’da 7 yetkili satıcı ve 21 servis noktası ile faaliyete başladıklarını belirten Şahsuvaroğlu, 2024 yılına kadar bayi sayısını 12’ye ve servis noktası sayısını 40’a çıkarmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Yedek parça konusunda sıfır problem politikası

DFSK’nın bağlı olduğu Dongfeng Motor Corporation’ın yaklaşık 30 milyar avro değerinde toplam varlığa ve 176 bin çalışana sahip olduğunu belirten Şahsuvaroğlu, şunları ekledi:

“Binek otomobiller, ticari araçlar, yeni enerji araçları, motorlar, otomotiv bileşenleri ve otomotiv sektöründeki yatay operasyonlar gerçekleştiren Dongfeng Motor’un yıllık iş ölçeği 3 milyon 800 bin aracı aşıyor. DFSK, bu devasa gruba bağlı olarak, küresel ölçekte bugüne kadar 5 milyondan fazla satış adedine ulaşmıştır. Müşteri memnuniyetini en üst düzeye çıkarmak ve yedek parça teminini yüzde 100 sağlamak gibi hedeflerimiz bulunuyor.

Geçmiş deneyimlerimiz, müşterilerimizin beklentilerini ve otomotiv sektöründeki hassas noktaları anlamamıza yardımcı oluyor. 360 derecelik bir planlama ile hareket ediyoruz. Ayrıca elektrikli araçlarımız için uzman bir ekip getiriyoruz ve Türkiye’deki servislerimizi bu alanda eğitiyoruz. Binek araçlarımız için 7 yıl/150 bin kilometre garanti sunmayı hedefliyoruz.”

Elektrikli araçlar rakipsiz

DFSK Türkiye Genel Müdürü Yunus Şahsuvaroğlu, DFSK Türkiye’nin binek araç segmentindeki giriş modellerinin C SUV sınıfında bulunan Fengon 500 ve Fengon 5 olduğunu belirtti. Fengon 500’ün diğer modeller gibi zengin donanımı, farklı tasarımı ve işçilik kalitesi ile öne çıkacağını ifade etti. Ayrıca, binek araç ürün gamının ikinci modelinin Fengon 5 olacağını ve ticari araç segmentinde de iddialı olduklarını söyledi.

Şahsuvaroğlu, iki elektrikli ve iki 1,5 litre benzinli ticari aracı pazara sunacaklarını ve özellikle elektrikli ticari araç segmentinde neredeyse hiç rakipleri olmadığını vurguladı. Şirketin sektör liderliği hedefi doğrultusunda bu segmentteki varlıklarını genişletmeyi ve servis ağlarını geliştirmeyi planladıklarını da ifade etti. Ayrıca, DFSK’nın Türkiye’de üretim tesisi kurma adımlarını atmaya hazırlandıklarını ve Türkiye’nin Çinli üreticilere sunduğu fırsatları değerlendirmeye devam edeceklerini belirtti.

2024 yılı için hedefleri

Yunus Şahsuvaroğlu, DFSK’nın Türkiye pazarındaki satış hedefleri hakkında şunları söyledi: “Türkiye pazarına sunduğumuz benzinli ve elektrikli ticari araçlarla, çevre dostu ve ekonomik bir çözüm sunarak müşteri memnuniyetini artırmayı amaçlıyoruz.

Türkiye’de, lansmanla birlikte 290 kilometre civarında menzil sunan tek kabin tam elektrikli EC31 pick-up modelini Türkiye’deki tek elektrikli kamyonet olarak sunacağız. Ayrıca yeni nesil taşıma aracı olarak 300 kilometre civarında menzil sunan EC35 elektrikli van modelimiz büyük ilgi görecek.

Elektrikli modelimizde, 5 yıl/120 bin kilometre garanti yanı sıra 5 yıl/120 bin km batarya garantisini de sağlayacağız. 2024 yılında model atağımızı sürdüreceğiz ve kademeli olarak yeni modeller getirerek ürün yelpazemizi genişleteceğiz.

Ayrıca, SUV Fengon 600 ve plug-in hibrit teknolojisine sahip E5 SUV modellerimiz de sunacağımız yenilikler arasında yer alacak. Bu lansman ve yeni modellerin eklenmesiyle, 2024 yılı sonuna kadar Türkiye genelinde satış hedefimizi binek araçların yüzde 75’i ve hafif ticari araçların yüzde 25’i olmak üzere 5 bin adet olarak belirledik.”

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap