Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırıyoruz. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz. Veri politikamız ile ilgili aklınıza takılan tüm soruları iletişim formu üzerinden bizlere sorabilirsiniz.
Gündemi yakala, kullanıcıların ve yazarların haberlerini takip et!
Son Dakika
Yemek Tarifleri
Diğer
Gazeteler
Bölgelere Göre
İnteraktif
Bağlantılar
Siyasiler
Bizi Takip Edin
Yayın: 31.01.2025 - 13:23
Güncelleme: 31.01.2025 - 13:23
3029 kez okundu
Barbaros, yaptığı yazılı açıklamada, bursların hangi alanlara ve programlara verileceğinin, öğrencilerin eğitim ve kariyer planlamaları açısından belirleyici olduğunu belirterek, bu sürecin adaletli ve objektif şekilde yürütülmesi gerektiğini söyledi. Öğrencilerin haklarının korunması adına yetkililerin daha açık ve bilgilendirici açıklamalar yapmasının elzem olduğunu ifade etti.
Enflasyon ve yükselen yaşam maliyetleri nedeniyle öğrencilere verilen burs miktarlarının giderek yetersiz hale geldiğine dikkat çeken Barbaros, öğrencilerin yalnızca okul ücretlerini ödemekte değil, temel ihtiyaçlarını karşılamakta da büyük zorluk yaşadığını belirtti.
Burslarla ilgili yasal düzenlemelerin revize edilmesi gerektiğini savunan Barbaros, burs miktarlarının günümüz ekonomik şartlarına uygun şekilde belirlenmesi ve asgari ücrete endekslenerek her artışın burslara da yansıtılması gerektiğini dile getirdi.
Ekonomi politikalarına yönelik eleştirilerde bulunan Barbaros, ekonomik sistemin sürdürülebilir olmamasının gençleri belirsizliğe ve çaresizliğe sürüklediğini ifade etti. 2021 yılından bu yana enflasyon oranlarının yüzde 50’nin altına düşmediğini hatırlatan Barbaros, hayat pahalılığının her geçen gün arttığını ve hükümetin bu durumu görmezden geldiğini savundu.
Öğrencilerin artan kira, ulaşım ve temel ihtiyaç fiyatları karşısında zor durumda kaldığını belirten Barbaros, gençlere “minimalist bir yaşam” dayatıldığını öne sürdü.
Asgari ücretin, yapılan itirazlara rağmen brüt 43 bin 469 TL, net olarak ise 37 bin 818 TL olarak belirlendiğini hatırlatan Barbaros, burs miktarlarının yılın başında sabitlenmesi nedeniyle artan hayat pahalılığına rağmen öğrencilerin destek alamadığını ifade etti.
Burs ödemelerinin geciktiğini ve denetlenmediğini söyleyen Barbaros, bu durumun öğrencileri mağdur ettiğini vurguladı. Mevcut düzenlemeye göre, öğrencilerin ücretli akademik faaliyetler dışında herhangi bir işte çalışmasının burslarının kesilmesine neden olduğunu belirten Barbaros, bu uygulamanın öğrencilerin maddi olarak daha da zorlanmasına yol açtığını söyledi.
Burs kapsamına alınan ve alınmayan lisans, yüksek lisans ve doktora programlarının hangi kriterlere göre belirlendiğinin şeffaf olmadığını ifade eden Barbaros, eğitim hakkının korunması için yetkilileri harekete geçmeye çağırdı. “Bu adaletsiz politikaların son bulmasını talep ediyoruz. Yetkililer, öğrencilerin sesine kulak vermeli ve acilen gerekli düzenlemeleri yapmalıdır” dedi.
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap
Henüz bildirimin bulunmuyor.