CTP Genel Başkanı Erhürman: “2024, erken seçim yılıdır”

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, 2024'ün erken seçim yılı olduğunu vurgulayarak, mevcut yapıyla devam etmenin ülkeyi daha fazla sıkıntıya sürükleyeceğini belirtti.

Yayın: 23.01.2024 - 16:02

147 kez okundu

CTP Genel Başkanı Erhürman: “2024, erken seçim yılıdır”

Erhürman, CTP Basın Bürosu tarafından yapılan yazılı açıklamada, 2024’ün erken seçim yılı olduğunu bir kez daha dile getirdi.

Levent Kutay’ın konuğu olduğu BRT’de, Adıyaman’da takip ettikleri İsias Davası ve diğer gündem konuları hakkında soruları yanıtlayan Erhürman, İsias Davası sürecini “çok zor” olarak değerlendirdi. Ailelerin gösterdiği üstün sabra vurgu yapan Erhürman, adaletin sağlanması için eksikliklerin giderilmesi gerektiğini ifade etti.

Akan Kürşat davasıyla ilgili de konuşan Erhürman, kamuoyunun net olması gerektiğini belirterek, Kürşat’ın 1974 öncesi Rum taşınmaz mallarının satışına aracılık etmekle suçlandığını açıkladı. Bu durumun, 2023 yılına kadar yüzlerce kez Güney’e geçiş yapılmasının ardından ortaya çıktığını ifade etti.

Erhürman, 2024’te kesinlikle bir erken seçim beklendiğini belirtirken, hükümetin meşruiyetini sorgulayarak ülkede yoksulluk, yokluk ve göç sorunlarının arttığını dile getirdi. Karşılarında bir zihniyetin “2027’ye kadar iktidarda kalacağız” dediğini söyleyen Erhürman, bu süreçte kargaşanın devam ettiğini ve memleketin yoksullaştığını ifade etti. 2024’ün erken seçim yılı olması gerektiğini vurgulayarak, mevcut yapıyla devam etmenin ülkeyi toparlayamayacağı bir noktaya sürükleyeceğini savundu.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap