Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “11’nci Engelsiz Bilişim Günleri”ne katıldı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) ev sahipliğinde düzenlenen "11’nci Engelsiz Bilişim Günleri"ne katıldı. Cumhurbaşkanlığı Engelliler Komitesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi ve Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu iş birliğiyle gerçekleşen etkinlikte, Tatar engelsiz bilişimin önemine vurgu yaptı.

Yayın: 11.12.2023 - 17:57

163 kez okundu

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “11’nci Engelsiz Bilişim Günleri”ne katıldı

Tatar, yaptığı konuşmada etkinliğin, engelli bireylerin daha kolay hizmet alabilmesi için farkındalık ve duyarlılık oluşturma amacını taşıdığını belirtti. Teknolojideki gelişmelerin engelleri daha kolay aşılmasını sağladığını ifade eden Cumhurbaşkanı, KKTC’de engelli bireylerle ilgili yasal düzenlemelerin yapıldığını ve reformların gerçekleştirildiğini vurguladı.

Tatar, eşi Sibel Tatar’ın liderliğinde Cumhurbaşkanlığı çatısı altında oluşturulan Engelliler Komitesi’nin özel eğitim yasası konusunda çalışmalar yaptığını açıkladı. KKTC’de yaklaşık 6 bin 500 engelli vatandaşın topluma kazandırılması için çaba harcandığını belirten Tatar, devletin imkanlarının kullanılarak engellerin aşılması gerektiğini vurguladı.

Ayrıca, Türkiye’de meydana gelen 6 Şubat depreminde engelli durumuna düşen insanlara yardım edilmesi gerektiğini söyleyen Cumhurbaşkanı, Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Ahmet Akdeniz, Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Günay Kibrit ve merhum Mustafa Çelik’e teşekkür etti. Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere de teşekkür eden Tatar, engellilerin toplumun önemli bir parçası olduğunu ve onlara değer verilmesi gerektiğini vurguladı.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap