Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Karşıyaka Taş Armudu (ahlat) Festivali’ne katıldı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Lapta Alsancak Çamlıbel Belediyesi, Karşıyaka Muhtarlığı ve Karşıyaka Kültür ve Sanat Derneği'nin iş birliğiyle düzenlenen Geleneksel Karşıyaka 6’ncı Taş Armudu Festivali'ne katıldı.

Yayın: 25.03.2024 - 11:33

108 kez okundu

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Karşıyaka Taş Armudu (ahlat) Festivali’ne katıldı

Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Tatar, festival kapsamında kurulan stantları ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi.

Karşıyaka’nın ülkenin en gözde yerleşim yerlerinden biri olduğunu belirten Tatar, bölgenin doğal güzellikleri ve zengin tarihiyle önemli bir konuma sahip olduğunu ifade etti.

Tatar, festivalde yaptığı konuşmada, Karşıyaka’daki 16 şehit için yapılacak abidenin en kısa sürede tamamlanmasını diledi.

Bölgedeki imar çalışmalarının önemine vurgu yapan Tatar, çevre yolunun yapılmasıyla bölgenin yaşam kalitesinin artacağını dile getirdi.

Karşıyaka’nın ekonomisi, kültürü, tarihi ve doğal güzelliklerinin artan turizm faaliyetleriyle ülke ekonomisine katkı sağlamasının önemine dikkat çeken Tatar, festivalin düzenleyicilerini tebrik etti ve Alsancak Belediye Başkanı ile Meclis üyeleri, Karşıyaka Muhtarlığı ve Karşıyaka Kültür ve Sanat Derneği’ne yapılan çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

Ayrıca, bölgede yetişen armut meyvesine de değinen Tatar, stant kuranları ülke kültürüne katkılarından dolayı tebrik etti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap