Cumhurbaşkanı Ersin Tatar KKTC’ye döndü

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Özbekistan'da gerçekleşen Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 16. Zirve Toplantısı'na katıldıktan sonra ülkeye döndü.

Yayın: 10.11.2023 - 08:00

89 kez okundu

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar KKTC’ye döndü

Başkan Tatar, Ankara’da 10 Kasım Büyük Önder Atatürk’ü Anma Töreni’ne katılmak üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın uçağıyla Türkiye’ye geçti ve daha sonra yine Erdoğan’ın özel uçağıyla ülkeye döndü. Ercan Havalimanı’nda basın açıklaması yapan Tatar, Taşkent’teki Ekonomik İşbirliği Teşkilatı toplantısında KKTC’nin gözlemci üye olarak yer aldığını ve çeşitli temaslar gerçekleştirdiklerini belirtti. Görüşmelerde turizm, eğitim, inşaat ve tarım sektörlerindeki fırsatları ele aldıklarını vurgulayan Tatar, EİT çerçevesinde ekonomik ilişkileri geliştirmek için fırsatlar yaratmaya çalıştıklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Erdoğan’a gösterdiği yakın ilgi ve desteği için teşekkür etti. Ayrıca, Erdoğan’ın KKTC’ye olan sürekli destek ve EİT toplantısındaki konuşmasında KKTC’nin haksız ambargolara karşı yalnız bırakılmaması gerektiğine vurgu yapmasını hatırlatarak, bu desteğin önemine değindi. Tatar, Pakistan Başbakanı ile de görüşerek Kıbrıs meselesini değerlendirdiklerini ve Pakistan’ın KKTC’ye destek verdiğini belirtti.

EİT Genel Sekreteri ile yaptığı görüşmede KKTC’nin hassasiyetini dile getirdiğini ifade eden Tatar, temasların ardından 10 Kasım törenine katılmak üzere Türkiye’ye döndüğünü söyledi ve temaslarını takip eden TAK ile BRT’ye teşekkür etti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap