Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırıyoruz. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz. Veri politikamız ile ilgili aklınıza takılan tüm soruları iletişim formu üzerinden bizlere sorabilirsiniz.
Gündemi yakala, kullanıcıların ve yazarların haberlerini takip et!
Son Dakika
Yemek Tarifleri
Diğer
Gazeteler
Bölgelere Göre
İnteraktif
Bağlantılar
Siyasiler
Bizi Takip Edin
Yayın: 11.12.2024 - 14:40
Güncelleme: 22.12.2024 - 03:57
4113 kez okundu
Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Tatar, eşi Sibel Tatar ile birlikte Ledra Palace Otel’de gerçekleştirilen BM resepsiyonuna katıldı. BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi ve BM Barış Gücü (UNFICYP) Misyon Şefi Colin Stewart’ın ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikte, Tatar ve Hristodulidis eşleriyle bir araya geldi.
Resepsiyonun ardından basına açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Tatar, Birleşmiş Milletler’e organizasyon için teşekkür ederek, katılımcılara iyi dileklerde bulundu ve yeni yılın herkes için barış ve mutluluk getirmesini temenni etti.
Tatar, açıklamasında Rum liderle her zaman yapıcı diyaloglara açık olduğunu vurgularken, karşılıklı anlayışın önemine dikkat çekti. Kıbrıs Türklerinin kendi egemen devletine sahip olduğunu belirten Tatar, eşit egemenlik haklarının altını çizdi.
“Hem Kıbrıslı Türkler hem de Kıbrıslı Rumlar için daha iyi bir gelecek istiyoruz. Bunun için karşılıklı anlayış şart,” diyen Tatar, Rum Lider Hristodulidis’ten Kıbrıs Türklerine daha fazla anlayış göstermesini beklediğini söyledi.
Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs’ta yeni geçiş kapılarının açılmasıyla toplumlar arasında daha iyi ilişkiler kurulacağına inandığını ifade etti. Bu konuda yakında yeni görüşmelerin başlayacağını belirten Tatar, her iki toplum için ortak bir geleceğin ancak diyalog ve iş birliğiyle mümkün olabileceğini dile getirdi.
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap
Henüz bildirimin bulunmuyor.