“Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın Objektifinden” fotoğraf sergisi açıldı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın eserlerinden oluşan "Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın Objektifinden" adlı fotoğraf sergisinin açılışı, Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) İrfan Günsel Kongre Merkezi Sergi Salonu'nda gerçekleştirildi.

Yayın: 13.12.2023 - 21:32

84 kez okundu

“Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın Objektifinden” fotoğraf sergisi açıldı

Sergi açılışına, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve eşi Sibel Tatar, Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Suat Günsel, YDÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, Cumhurbaşkanlığı İdari Daire Müdürü Osman Çağakan, Cumhurbaşkanlığı Danışmanlık ve Siyasi İşler Müdürü Halit Bağman ile YDÜ’den birçok yetkili, akademisyen, öğrenci ve davetli katıldı.

Cumhurbaşkanı Tatar, serginin açılışında yaptığı konuşmada, hayatın anılarla dolu olduğunu belirterek, Kuzey Kıbrıs’ın güzelliklerini yansıtan 50 fotoğrafının sergilendiği bu etkinlikten duyduğu memnuniyeti ifade etti. Serginin düzenlenmesine vesile olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı ve eski Cumhurbaşkanı İdare Müdürü Serkan İlkseven’e teşekkürlerini ileten Tatar, fotoğrafçılığını bir hobi olarak yaptığını ve genellikle cep telefonuyla ülkenin doğal güzelliklerini fotoğrafladığını söyledi.

Tatar, “Bir fotoğraf, bin kelimeye değer” sözüne atıfta bulunarak, sergideki fotoğraflarının Kuzey Kıbrıs’ın doğal güzelliklerini kendi gözünden aktaran anılar olduğunu ve bu sergiyle izleyiciyle buluşmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

YDÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ da serginin 451. sergi olduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı Tatar’ın sanatla kurduğu derin ilişkinin somutlaştırılmasının önemli olduğunu vurguladı. Sergi, 30 Aralık tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap