Cumhurbaşkanı Tatar, 12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü etkinliğinde konuştu: “Eşitlik temelinde bir anlaşmaya varız”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Türk halkının Kıbrıs'ta eşit bir ortak olduğunu belirtti ve "Rumlarla aramızda fark yok. Onlar ne kadar egemen ise biz de o kadar egemeniz" dedi.

Yayın: 13.05.2024 - 10:22

252 kez okundu

Cumhurbaşkanı Tatar, 12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü etkinliğinde konuştu: “Eşitlik temelinde bir anlaşmaya varız”

12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü etkinlikleri kapsamında yaptığı konuşmada, Tatar, “Eşitlik ilkesiyle bir anlaşmaya vardık” dedi.

Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası’nın uluslararası platformda Kıbrıs Türk toplumunu temsil etmesinden gurur duyduğunu belirten Cumhurbaşkanı Tatar, sivil toplum kuruluşlarının da Kıbrıs Türk halkının mücadelesine önemli katkı sağladığını vurguladı.

Tatar, “Biz Kıbrıs’ta iki halk arasında eşitiz. Rumlarla aramızda fark yok. Onlar ne kadar egemen ise biz de o kadar egemeniz. Eşitlik temelinde bir anlaşmaya vardık” dedi.

“Ülkeye Sahip Çıkmak İçin Birlikte Çalışıyoruz”

Hemşirelerin insan ve ülke sevgisiyle görev yaptığını ifade eden Tatar, “Bunu en iyi ben bilirim” dedi.

Tatar, hemşirelerin çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve bilimsel gelişmeler ışığında sunulan imkanların artırılması için hükümetin bütçe imkanlarını zorladığını belirtti ve “Ülkeye sahip çıkmak için hep birlikte çalışıyoruz” dedi.

Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası Başkanı İbrahim Özgöçmen’in eleştirilerine değinen Tatar, bu eleştiriyi hoşgörüyle karşıladığını ve Maliye Bakanı olduğu dönemde benzer açıklamaları Oğuz Köse’den dinlediğini ifade etti.

Tatar, konuşmasında 6 Şubat depreminde hayatını kaybeden hemşire Bedriye Fidan Yeniçeri’ye, Şampiyon Meleklere ve yakın zamanda hayatını kaybeden mesleğin öncü isimlerinden Firdevs İslamoğlu’na rahmet diledi.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap