Cumhurbaşkanı Tatar: “3 devlet, tıpta güç birliği yapmalı ve potansiyellerini değerlendirmeli”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye, Azerbaycan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Ortak Pediatri Eğitim Toplantısı’nın açılış oturumuna katıldı ve "Üç devlet, tıbbi alanda iş birliği yapmalı ve potansiyellerini değerlendirmelidir" mesajını verdi.

Yayın: 19.04.2024 - 18:35

99 kez okundu

Cumhurbaşkanı Tatar: “3 devlet, tıpta güç birliği yapmalı ve potansiyellerini değerlendirmeli”

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre Tatar, toplantıda yaptığı konuşmada katılımcıları Kuzey Kıbrıs’ta görmekten mutluluk duyduğunu ifade etti.

Toplantının düzenlenmesine öncülük eden Tabip Binbaşı Nihat İlhan’ın oğlu Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan’a teşekkür eden Cumhurbaşkanı Tatar, Kumsal Katliamı’nda hayatını kaybeden Mustafa Necmi İlhan’ın kardeşleri Murat, Kutsi, Hakan ve anneleri Mürüvvet İlhan’ı saygıyla anarak babasına rahmet diledi.

Doğu Akdeniz’deki bağımsız Türk devleti olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde üç devletin bir araya gelerek toplantı yapmasının önemine değinen Cumhurbaşkanı Tatar, “Bir millet, üç devlet. Mavi Vatan’da önemli bir kongre gerçekleştirilmesinin mutluluğunu yaşıyorum. Bu, çocuklarımız için hayırlara vesile olacak ve aynı zamanda bağlarımızı güçlendirecek” dedi.

Uluslararası camiayla yapılan temasların ve kongrelerin Türkiye ve Azerbaycan’dan gelen doktorların katılımıyla önemli olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Tatar, üç devlet arasındaki sosyolojik, kültürel, ticari ve siyasi bağların güçlenmesinin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne katkı sağladığını belirtti.

Pandemi sürecinde doktorların ve sağlık çalışanlarının verdiği mücadeleyle başarılı bir sınav verdiklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türklerinin kendilerini dünyaya anlatma ve tanıtma fırsatı bulduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile yapılan görüşmelerde Türk Devletler Teşkilatı ile ilişkilerin güçlenmesiyle Türk dünyasının daha iyi bir noktaya geleceği konusunda hem fikir olduklarını vurguladı.

Türk Devletler Teşkilatı ile ilişkilerin geliştirilmesi için çalışmaların sürdüğüne işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, tıp alanında görüş alışverişi ve iş birliğinin Türk dünyasına büyük faydalar sağlayacağını belirtti, “Güç birliği ve potansiyelin değerlendirilmesi bizim temennimizdir” dedi.

Cumhurbaşkanı Tatar, doktorların erken yaşta eğitime başladığını, uzmanlaştıktan sonra eğitimlerine devam ettiklerini ve yan dallarda da kendilerini geliştirdiklerini dile getirerek, “Çocuk doktoru olan kızım Cansu da hâlâ sınavlara giriyor ve kendisini geliştiriyor. Mesleğinizi sürdürmek için gösterdiğiniz çabalar ve fedakarlıklarınızda size kolaylıklar ve başarılar dilerim” ifadelerini kullandı.

Doktorların insanlara adadıkları hayatları için gurur duymaları gerektiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan’dan gelen katılımcıları selamladı ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’e selamlarını iletti.

Bu dönemde yaşanan Ukrayna-Rusya Savaşı ve Gazze’deki olaylardan dolayı üzgün olduklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye’de 6 Şubat’ta meydana gelen depremde Kıbrıs’tan da insanların hayatını kaybetmesinden dolayı üzüntülerini dile getirdi.

Kıbrıs’ta yaşanan katliamlara dikkat çeken Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Barış Harekâtı ile kan akıtmayı durduran Türkiye’nin, Kıbrıs Türkleri’nin özgürlüğü ve varoluşu için verdiği mücadeleyi vurguladı.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap