Cumhurbaşkanı Tatar: “Akıncı’nın esas tepki göstermesi gereken Rumlardır”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, eski KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın 2015-2020 dönemindeki görev süresinde dile getirdiği iddialara yanıt verdi.

Yayın: 11.05.2024 - 12:48

268 kez okundu

Cumhurbaşkanı Tatar: “Akıncı’nın esas tepki göstermesi gereken Rumlardır”

Tatar, Akıncı’nın “Son üç yıldır Türkiye ile birlikte izlenen siyasetin KKTC’nin, Türkiye’nin vilayeti olmasına hizmet ettiği” sözlerini üzüntüyle karşıladığını belirtti.

Tatar, Akıncı’nın iddialarının aksine, KKTC’nin egemenliğinin ve uluslararası statüsünün güçlendirilmesi için Türkiye ile birlikte mücadele ettiklerini vurguladı. Amaçlarının KKTC’nin egemen bir devlet olarak tanınması, Rum tarafı ile eşit statüde bulunması ve uluslararası toplumda hak ettiği yeri alması olduğunu ifade etti. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da 2022 ve 2023 yıllarında BM Genel Kurulu’nda KKTC’nin resmen tanınması çağrısında bulunduğunu hatırlatan Tatar, Türkiye’nin KKTC’nin eyalet olmaması gerektiğine dair net bir duruş sergilediğini belirtti.

Tatar, KKTC’nin egemen eşitliğinin ve uluslararası statüsünün sağlanması için çaba gösterdiklerini ve iki devletli çözüm görüşmelerine zemin oluşturmayı hedeflediklerini dile getirdi. Ancak Rum yönetimi ve destekçilerinin, KKTC’yi egemenliğinden vazgeçmeye zorladığını ve sözde Kıbrıs Cumhuriyeti çatısı altına sokmaya çalıştığını belirtti.

Tatar, Akıncı’nın asıl tepki göstermesi gerekenin bu olduğunu ifade etti ve Akıncı’nın 2017 yılında “bunlarla federasyon olmaz” dediği Rumlara tepki göstermesi gerektiğini belirtti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap