Cumhurbaşkanı Tatar Antalya’da Gastronomi Fuarı’nda konuştu

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, bugün Antalya'da gerçekleştirilen Uluslararası Turizm Gastronomi Yatırımlar ve Ağırlama Zirvesi'nin açılış töreninde bir konuşma yaptı.

Yayın: 08.03.2024 - 19:21

125 kez okundu

Cumhurbaşkanı Tatar Antalya’da Gastronomi Fuarı’nda konuştu

Tatar, Kıbrıs’ın turizm potansiyelinin gastronomisiyle birlikte öne çıktığını vurguladı.

Konuşmasına Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak başlayan Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye’nin gastronomi alanında önemli adımlar attığını belirtti ve KKTC’de Osmanlı mutfağı izlerinin görüldüğünü dile getirdi.

Tarihsel olarak İngiliz, Rum ve Yunan baskıları altında yenilebilir otların Kıbrıs Türk mutfağına önemli katkılar sağladığını ifade eden Tatar, Kıbrıs’ın sadece deniz, kum ve güneş turizmiyle değil, aynı zamanda zengin mutfağıyla da dikkat çektiğini vurguladı.

Hellim, şeftali kebabı, ceviz macunu gibi lezzetli tatlarla Kıbrıs Türk mutfağının gelişimine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Tatar, 1571’de Osmanlıların Ada’yı fethetmesinin ardından Anadolu’dan gelen göçmenlerin Kıbrıs mutfağına etkisinin önemine değindi ve Kıbrıs Türk mutfak kültürünün Osmanlı dönemiyle başladığını belirtti.

Konuşmasının ardından Antalya’nın sembolü olan bir anı hediyesi ile onurlandırılan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, temaslarını tamamladıktan sonra ülkeye döndü.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap