Cumhurbaşkanı Tatar, Bakanlar Kurulu sonrası açıklamada bulundu: “Yükseköğrenim ve narenciyedeki sorunları ele aldık”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar liderliğinde gerçekleşen Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi.

Yayın: 27.02.2024 - 20:02

193 kez okundu

Cumhurbaşkanı Tatar, Bakanlar Kurulu sonrası açıklamada bulundu: “Yükseköğrenim ve narenciyedeki sorunları ele aldık”

Toplantının ardından Başbakanlık’ta basına açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Tatar, Başbakan Ünal Üstel’in daveti üzerine Bakanlar Kurulu toplantısına katıldıklarını ve çeşitli konuları değerlendirdiklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Tatar, toplantıda sahte diploma soruşturmasıyla ilgili hükümetten bilgi aldığını ve yaşananların üzücü olduğunu ifade etti. Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu ile konuyu ele aldıklarını ve Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) ile acil bir çalışma başlatma talimatı verdiklerini açıkladı.

Üniversitelerin ülke için önemine vurgu yaparak, ülke ekonomisine, sosyal yapısına ve tanıtımına katkı sağlayan üniversiteler için yeni düzenlemeler yapılması ve yükseköğrenimdeki sorunların çözülmesi gerektiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Tatar, üniversitelerin kurumsal olarak izlenmesi ve YÖDAK tarafından denetlenmesi gerektiğini vurgulayarak hükümetle bu konuda mutabık olduklarını dile getirdi.

DAÜ’deki uzlaşı konusuna da değinen Tatar, DAÜ yetkilileriyle alınan tedbirlerle ilgili Başbakan Üstel ve hükümetle bir uzlaşıya varıldığını memnuniyetle öğrendiklerini belirtti.

Narenciye konusuna da değinen Cumhurbaşkanı Tatar, küresel ısınma ve yeşillenme hastalığının narenciye üretimini etkilediğini ve ihracatta sıkıntılar yaşandığını dile getirdi. Bu sorunları çözmek için Türkiye Cumhuriyeti yetkilileriyle görüşmeler yapıldığını ve konunun muhataplarıyla ele alınacağını ifade etti.

Toplantıya davet eden Başbakan Üstel’e teşekkür eden Tatar, ülke sorunlarıyla ilgilenmenin kendilerinin görevi olduğunu vurguladı.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap