Cumhurbaşkanı Tatar: “Birlik ve beraberlik içinde halkımızı geleceğe milli iradeyle taşıyabiliriz”

Kıbrıs Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Vatanseverlik Ödül Töreni'nde yaptığı konuşmada, "Toplum olarak birlik ve dayanışma içinde milli iradeyle geleceğe ilerleyebiliriz" vurgusunu yaptı.

Yayın: 17.02.2024 - 12:34

171 kez okundu

Cumhurbaşkanı Tatar: “Birlik ve beraberlik içinde halkımızı geleceğe milli iradeyle taşıyabiliriz”

Tatar, Milli İradeye Saygı Platformu tarafından düzenlenen törene katılarak yaptığı konuşmada, platformun Ramazan ayında düzenlediği iftar sofraları ve diğer etkinliklerle toplumu bir araya getirme çabalarını övdü. Ayrıca, 6 Şubat depreminde de platformun insanları bir araya getirme rolüne dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Tatar, deprem felaketinde gösterilen çabanın önemine vurgu yaparak, özellikle Adıyaman’da yaşanan acı olayın izlerini ziyaret ederek değerlendirdi.

Adıyaman ve Kahramanmaraş’ta depremde kaybedilenlerin mezarlarını ziyaret ederek, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dilediğini belirtti.

İsias Davası’nın takipçisi olduklarını belirten Cumhurbaşkanı Tatar, toplumun birlik ve dayanışma içinde olduğunu ve yaşanan acıların insanları daha da yakınlaştırdığını ifade etti.

Tatar, Türkiye’nin kuruluşunda verilen mücadelede olduğu gibi, depremde de yaşamını yitirenlerin hatırasını yaşatmanın önemine değindi. Ayrıca, Kıbrıs Türk halkının Türkiye Cumhuriyeti’nin her zaman yanında olduğunu vurguladı.

Konuşmasında, Milli İradeye Saygı Platformu Başkanı Talip Sancar ve depremdeki çalışmalara katkı sağlayanlara teşekkür eden Cumhurbaşkanı Tatar, gece boyunca ödül alanlara plaketlerini takdim etti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap