Cumhurbaşkanı Tatar, Gambiya Cumhurbaşkanı Barrow ile önemli görüşme gerçekleştirdi

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Gambiya Cumhurbaşkanı Adama Barrow ile yaptığı görüşmede KKTC-Gambiya ilişkilerini geliştirme ve Kıbrıs konusunda uluslararası destek taleplerini dile getirdi.

Yayın: 05.05.2024 - 23:46

124 kez okundu

Cumhurbaşkanı Tatar, Gambiya Cumhurbaşkanı Barrow ile önemli görüşme gerçekleştirdi

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Gambiya Cumhurbaşkanı Adama Barrow ile ikili bir görüşme gerçekleştirdi. Tatar, Barrow’a, kendisine ve heyetine gösterilen yakın ilgi ve misafirperverlik için teşekkürlerini ileterek, KKTC ile Gambiya arasındaki ilişkileri geliştirmeye hazır olduklarını vurguladı.

Görüşmede Tatar, Kıbrıs konusundaki son gelişmeler hakkında Barrow’u bilgilendirdi ve İslam İşbirliği Teşkilatı dönem başkanlığını üstlenen Barrow’dan KKTC’nin haklı davasını desteklemesini talep etti. Ayrıca, Rum liderliğinin baskıcı ve maksimalist tutumundan kaynaklanan 60 yıllık izolasyonun sona erdirilmesi için uluslararası dayanışma çağrısında bulundu.

Ersin Tatar ve Adama Borrow

Gambiya Cumhurbaşkanı, Tatar’ı ülkelerinde ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirterek, ilişkilerin geliştirilmesi konusundaki arzularını dile getirdi. Barrow, Kıbrıs Türk halkının mücadelesini takdir ettiklerini ve bu konuda işbirliği yapmaya hazır olduklarını ifade etti.

Görüşmeye KKTC’nin Özel Temsilcisi Güneş Onar ve Dışişleri Bakanlığı Birinci Sekreteri Hakan Aksoy da katıldı.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap