Cumhurbaşkanı Tatar Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nı kabul etti

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası temsilcileriyle gerçekleştirdiği görüşmede, Isparta'nın tarım ve diğer sektörlerdeki deneyimlerinden faydalanmanın önemini vurguladı.

Yayın: 26.01.2024 - 09:13

117 kez okundu

Cumhurbaşkanı Tatar Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nı kabul etti

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Tatar, görüşme sırasında yaptığı açıklamada, “Isparta’nın tarım ve diğer sektörlerdeki başarılarından ve birikimlerinden yararlanmak önemlidir. Kurulacak olan iş birlikleri olumlu sonuçlar doğuracaktır. İki halk arasındaki kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve genç nesillere aktarmak, KKTC’nin güçlenmesine katkı sağlayacak milli bir değerdir” ifadelerini kullandı.

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Çelik ve odanın yetkililerinden oluşan bir heyeti kabul eden Tatar, görüşme sırasında Ispartalı eski Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’i anarak, Süleyman Demirel Üniversitesi’nde gençlerle bir araya gelip Kıbrıs sorununu anlatmak istediğini belirtti.

Ülkedeki tasarrufların artması ve yatırıma dönmesinin önemine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye’nin destekleriyle güvenilir bir KKTC’nin çekim merkezi olma yolunda ilerlediğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’nin Doğu Akdeniz’de turizm, ticaret ve bilim adası olarak konumlanacağını belirterek, bu durumu değerlendiren yerli ve yabancı iş insanlarının ülkeye yatırım yapmaya başladığını dile getirdi.

Başarı ve ilgiyi artırmak adına devam eden çalışmaları vurgulayan Tatar, iletişim çağında KKTC’deki gelişmelerin anında dünya genelinde duyulduğuna dikkat çekti. Ayrıca, Türkiye ve Kıbrıs’taki ulaşım gelişmelerinin, iki halk arasındaki bağları güçlendirdiğini belirtti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap