Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türk Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma Genel Müdürü Salel’i kabul etti

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Tatar, görüşmede Türkiye Cumhuriyeti ile KKTC arasında Doğu Akdeniz, Mavi Vatan ve hava sahasında arama kurtarma dahil olmak üzere güvenlikle ilgili düzenlemeler ve iş birliği konularını ele aldı.

Yayın: 29.01.2024 - 17:49

146 kez okundu

Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türk Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma Genel Müdürü Salel’i kabul etti

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Türk Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma Genel Müdürü Kaptan Murat Salel’i ağırlayarak bir görüşme gerçekleştirdi.

Tatar, Ankara’da gerçekleşen toplantıda kıyı emniyeti ile ilgili Türkiye Cumhuriyeti’nin ilgili kurumlarıyla yapılan iş birliği neticesinde, yaşanan olayların radar ve uydu aracılığıyla kontrol altına alınması için bir mutabakatın oluşturulduğunu ifade etti.

KKTC’nin deniz yetki alanlarında, kara suları, ekonomik münhasır bölge ve kıta sahanlığı gibi konularda varlığını sürdürmesinin önemine vurgu yapan Tatar, Mavi Vatan’da faaliyet gösteren Kıbrıs Türk Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma Şirketi’nin arama kurtarma çalışmalarının egemenliği pekiştirmek adına son derece kritik olduğunu belirtti.

Düzensiz göçle mücadelede denizden kaynaklanabilecek güvenlik sorunlarının kontrol altına alınmasının da önemli olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, şirketin bu alandaki çalışmalarında başarılar diledi.

Kıbrıs Türk Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma Genel Müdürü Kaptan Murat Salel ise 2003 yılından bu yana Türkiye ve KKTC’yi temsilen Doğu Akdeniz bölgesinde Mavi Vatan’da arama kurtarma faaliyetlerini sürdürdüklerini belirterek, son dönemde yaşanan gelişmelerin kurumlarının önemini artırdığını ifade etti ve Cumhurbaşkanı Tatar’a gösterdiği destek için teşekkür etti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap