Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türk Sanayi Odasını kabul etti

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Türk Sanayi Odası'nın lideri Ali Kamacı ve yönetimini kabul ederek bir görüşme gerçekleştirdi.

Yayın: 11.06.2024 - 17:40

59 kez okundu

Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türk Sanayi Odasını kabul etti

Tatar, görüşme sırasında yaptığı konuşmada, ülkedeki siyasi ve ekonomik zorluklara rağmen üretim ve sanayiye fedakarlıkla katkı sağlayan tüm sanayicileri takdir ettiğini ifade etti.

Sanayi bölgelerini düzenli olarak ziyaret ettiğini belirten Cumhurbaşkanı, “Ülke ekonomisine ve üretimine katkı sağlayan yatırımlarla marka değerleri oluşturuyoruz” dedi.

İthalatın yerel üretimle ikame edilmesi ve ihracat potansiyelinin artırılması gerektiğine dikkat çeken Tatar, kalite ve standartların yükseltilmesinin istihdam ve katma değere katkı sağlayarak rekabet gücünü artırdığını vurguladı.

Yeşil Hat Tüzüğü kapsamında Güney Kıbrıs ve Avrupa Birliği ile işbirliği yaparak burada üretilen sanayi ürünlerinin pazarlanması ve satılması gerektiğini belirten Tatar, “Bu imkanları birlikte değerlendiriyoruz. Siyasi engelleri aşmak için Cumhurbaşkanlığı olarak her zaman destek olmaya hazırız” şeklinde konuştu.

Gelecekte turizm faaliyetlerinin artması, yükseköğrenim, inşaat sektörü, Ar-Ge çalışmaları ve yeni yatırımların sanayi sektörünü ve tesislerini daha da geliştireceğine inandığını belirten Tatar, yerli sanayicilerin ve üreticilerin korunması ve teşvik edilmesinin önemine vurgu yaptı.

“Rekabetin adil şartlarda olması gerektiğini” vurgulayan Tatar, ülkedeki sanayicilere devlet olarak her zaman destek olmanın önemini vurguladı.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap