Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırıyoruz. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz. Veri politikamız ile ilgili aklınıza takılan tüm soruları iletişim formu üzerinden bizlere sorabilirsiniz.
Gündemi yakala, kullanıcıların ve yazarların haberlerini takip et!
Son Dakika
Yemek Tarifleri
Diğer
Gazeteler
Bölgelere Göre
İnteraktif
Bağlantılar
Siyasiler
Bizi Takip Edin
Yayın: 03.12.2024 - 09:19
Güncelleme: 03.12.2024 - 03:13
2050 kez okundu
Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Tatar, Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) Başkanı Prof. Dr. Aykut Hocanın ve kurul üyelerini kabul etti.
Cumhurbaşkanı Tatar, kabul sırasında yaptığı konuşmada, KKTC’nin son 45 yılda yükseköğrenimde kaydettiği başarıları daha ileriye taşımak için yoğun çalışmalar yürütüldüğünü belirtti. Yükseköğretim sektörünün uluslararası alanda tanınmasının YÖDAK’ın çalışmalarıyla yakından ilgili olduğuna dikkat çeken Tatar, sektöre zarar verme riski taşıyan asılsız açıklamalara tepki gösterdi:
“Birkaç vakanın siyasi malzeme yapılması ve yükseköğrenim sektörünün başarılarının görmezden gelinmesini kınıyorum. Yapıcı eleştiriler mutlaka olmalı; ancak dayanaksız ve gereksiz açıklamalar kabul edilemez. KKTC’nin kurum ve kuruluşları, bu tür sorunları aşacak olgunluğa sahiptir.”
Tatar ayrıca, KKTC’nin marka değeri olan üniversitelerinin her yıl çok sayıda mezun verdiğini, yatırımlarla gelişmeye devam ettiğini ve teknoloji odaklı ar-ge çalışmalarına imza attığını ifade etti. İzolasyonlara rağmen Kıbrıs Türk halkının eğitim alanında hak ettiği yere gelmeye başladığını vurguladı.
YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Aykut Hocanın ise, görüşmede duyduğu memnuniyeti dile getirerek, eğitim alanında belirlenen hedeflere ulaşmak için yoğun bir çaba harcadıklarını ifade etti. Denetim süreçlerinin sıkılaştırıldığını ve başarı odaklı bir altyapı oluşturmak için çalıştıklarını belirten Hocanın, şunları kaydetti:
“Türkiye ile yapılan anlaşma sayesinde, KKTC’de öğrenim gören tüm öğrencilerin kayıt altına alınmasıyla önemli bir veri tabanı oluşturuldu. Ayrıca, ağustos ayında yürürlüğe giren uluslararası öğrenci kayıt ve transfer tüzüğü, akademik denetimlerin daha etkin şekilde yapılmasını sağlıyor.”
Hocanın, YÖDAK olarak tüm paydaşlarla iş birliği içinde çalıştıklarını, bu sayede üniversitelerin eğitim kalitesini daha da artıracaklarını söyledi.
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap
Henüz bildirimin bulunmuyor.