Cumhurbaşkanı Tatar: “KKTC, Türk dünyasının ayrılmaz ve kopmaz bir parçası”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) Türk dünyasının ayrılmaz ve bölünmez bir parçası olduğunu vurgulayarak, Azerbaycanlı ve KKTC'li gençler arasında sporun birleştirici gücünün önemine dikkat çekti.

Yayın: 21.04.2024 - 13:39

118 kez okundu

Cumhurbaşkanı Tatar: “KKTC, Türk dünyasının ayrılmaz ve kopmaz bir parçası”

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Tatar, Taekwondo Karate Judo Aikido Federasyonu’nun 47. yıl etkinliğine katıldı.

Etkinlikte yaptığı konuşmada, Federasyon Başkanı Eyüp Zafer Gökbilen’i tebrik eden Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan’dan gelen misafirlere “hoş geldiniz” dedi.

Cumhurbaşkanı Tatar, federasyonun 47 yıldır aktif bir şekilde gençlere destek verdiğini ve uluslararası düzeyde sporcuların müsabaka şansı bulduğunu, bu süreçte KKTC bayrağının gururla dalgalandığını vurguladı.

Sporun, dostluk ve kardeşlik anlamına geldiğini, aynı zamanda da disiplin ve çalışma gerektirdiğini belirten Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Rum tarafının sporu siyasi amaçlar için kullanmaya çalıştığını ve uluslararası müsabakalara katılımı engellemeye yönelik girişimlerde bulunduğunu dile getirdi.

KKTC’nin Türk dünyasının ayrılmaz ve bölünmez bir parçası olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycanlı ve KKTC’li gençlerin spor aracılığıyla bir araya gelmesinin büyük bir öneme sahip olduğunu ifade etti.

“Yakın gelecekte Azerbaycan’a ziyarette bulunacağım” şeklinde konuşan Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in daveti üzerine gerçekleşecek ziyaretin, iki ülke arasındaki bağların daha da güçlenmesine katkı sağlayacağını vurguladı.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap