Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırıyoruz. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz. Veri politikamız ile ilgili aklınıza takılan tüm soruları iletişim formu üzerinden bizlere sorabilirsiniz.
Gündemi yakala, kullanıcıların ve yazarların haberlerini takip et!
Son Dakika
Yemek Tarifleri
Diğer
Gazeteler
Bölgelere Göre
İnteraktif
Bağlantılar
Siyasiler
Bizi Takip Edin
Yayın: 22.12.2024 - 15:20
Güncelleme: 22.12.2024 - 15:20
3129 kez okundu
Ziyarette Cumhuriyet Meclisi Başkanı Ziya Öztürkler ve Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da hazır bulundu.
Ziyarette konuşan Cumhurbaşkanı Tatar, derneğin yıllardır fedakârlık ve kararlılıkla yürüttüğü çalışmaların önemine vurgu yaptı. Tatar, “Şehitlerimize karşı en büyük sorumluluğumuz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni (KKTC) ilelebet yaşatmaktır. Bu yolda mücadelemiz devam edecektir” ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Tatar, şehitlerin Kıbrıs Türk halkı için taşıdığı anlamı bir kez daha hatırlatarak, özgür ve bağımsız bir yaşamın, geçmişte verilen bu büyük fedakarlıklarla mümkün olduğunu söyledi.
Tatar, Türkiye ile sürdürülen ortak mücadelenin önemini dile getirerek, Kıbrıs Rumlarıyla ortaklık yerine, yan yana yaşayan iki ayrı egemen devlet modelinin tek çözüm olduğunu belirtti. Tatar, “Asla 1974 öncesine dönmek istemiyoruz. Egemen eşitlik temelinde bir anlaşmayı savunuyoruz” dedi.
Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesinde pek çok şehit verdiğini ve ailelerin büyük acılar yaşadığını hatırlatan Cumhurbaşkanı, Türkiye’nin desteğiyle Kıbrıs Türk halkının bu zorluklara direndiğini vurguladı. Tatar, “Kıbrıs Barış Harekatı ile KKTC’nin temelleri atılmıştır. Bugün, barış, huzur ve güven ortamını şehitlerimize borçluyuz” diye konuştu.
Tatar ayrıca, Kıbrıs’ta Türkiye’nin garantörlüğünden ve Türk askerinin varlığından asla vazgeçmeyeceklerini ifade ederek, eşit iki egemen devletin iş birliğine dayalı bir antlaşmayı hedeflediklerini söyledi.
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, konuşmasının sonunda şehitlere rahmet dileyerek hayatta olmayan gazileri saygıyla andı. Yaşayan gazilere ise şükranlarını sunan Tatar, Kıbrıs Türk halkının bu fedakârlıkları asla unutmayacağını vurguladı.
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap
Henüz bildirimin bulunmuyor.