Cumhurbaşkanı Tatar, Körfez Ticaret Odası Genç Girişimciler heyetini kabul etti

Körfez Ticaret Odası Genç Girişimciler heyeti, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından kabul edildi.

Yayın: 10.05.2024 - 17:43

194 kez okundu

Cumhurbaşkanı Tatar, Körfez Ticaret Odası Genç Girişimciler heyetini kabul etti

Cumhurbaşkanlığı’ndan gelen bilgilere göre, Tatar, kabulde yaptığı konuşmada Kocaeli’nin ve Körfez’in genç iş insanlarını ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirtti. Türkiye Cumhuriyeti’nin uluslararası ticarette önemli adımlar attığını vurguladı.

Tatar, iletişim çağında Türkiye Cumhuriyeti ile ilişkilerin çeşitli alanlarda artırılmasının ülke için büyük önem taşıdığına dikkat çekti. KKTC’nin turizm, yükseköğrenim, tarım, sanayi ve inşaat sektörlerinde küresel yaklaşımlarla jeopolitik ve jeostratejik öneminin arttığını belirtti. Ayrıca Mavi Vatan’da ve hava sahasında hakların korunmasıyla ilgili önemli gelişmeler olduğunu vurguladı.

Ercan Havalimanı’nın yeni terminalinin açılmasının bağlantıları güçlendirdiğini, pandeminin ekonomik açıdan geride kaldığını ve KKTC’nin altyapısının ve ekonomik yapısının bazı zorluklara rağmen güçlendiğini kaydetti. Tatar, Türkiye ile karşılıklı ticaret, iş birliği ve proje ortaklıklarının ülke için önemine dikkat çekti.

Siyasi sıkıntılara rağmen KKTC’nin uluslararası alanda kendine yer bulduğunu belirten Tatar, dünyanın çeşitli ülkelerinden turistlerin ve öğrencilerin KKTC’yi tercih ettiğini söyledi. “KKTC, artık bir gerçeklik haline geldi ve bu gerçeklik giderek daha da sağlamlaşıyor” dedi.

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yıl dönümünü coşkuyla kutlayacaklarını ifade eden Tatar, “KKTC, başarıyla kökleşmiş ve kendine sağlam bir yer edinmiştir” şeklinde konuştu.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap