Cumhurbaşkanı Tatar, Kuzey Kıbrıs Seramikçiler Derneği’nin 15’inci Dernek Üyeleri Sergisi’ne katıldı

Kuzey Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 15. Dernek Üyeleri Sergisi'ne katılarak bir konuşma gerçekleştirdi.

Yayın: 18.01.2024 - 13:36

149 kez okundu

Cumhurbaşkanı Tatar, Kuzey Kıbrıs Seramikçiler Derneği’nin 15’inci Dernek Üyeleri Sergisi’ne katıldı

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte konuşan Cumhurbaşkanı Tatar, sanatsal bir faaliyette bulunmanın mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, Kuzey Kıbrıs Seramikçiler Derneği’nin başkanı Bedia Kale ve yönetimini, üyelerini Kıbrıs Türk kültürüne katkılarından dolayı kutladı.

Cumhurbaşkanı Tatar, “Untitled” adlı sergide yer alan sanatçıları tebrik etti ve sergide kişisel yeteneklerini sergileme imkanı tanıyan Kültür Dairesi Müdürlüğü ve Atatürk Meslek Lisesi görevlilerine teşekkür etti.

Sanata ve kültüre verilen değeri vurgulayan Cumhurbaşkanı Tatar, sanatın her alanında olduğu gibi seramikte eser yaratmanın bir zenginlik olduğunu belirtti.

2024 yılında daha fazla sanatsal ve kültürel etkinlik düzenlenmesini temenni eden Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türkü’nün karşılaştığı ambargolara ve başka yönlere çekme çabalarına karşı en etkili cevabın, bağımsız ve özgür bir şekilde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde sanat icra etmek olduğunu vurguladı.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap