Cumhurbaşkanı Tatar, Rauf Raif Denktaş Fotoğraf Sergisi’nin açılışını yaptı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Trabzon'da düzenlenen Rauf Raif Denktaş Fotoğraf Sergisi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Yayın: 19.01.2024 - 13:41

151 kez okundu

Cumhurbaşkanı Tatar, Rauf Raif Denktaş Fotoğraf Sergisi’nin açılışını yaptı

Sergi açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Tatar, Trabzon’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Doğu Akdeniz’deki bağımsız Türk devleti olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden gelen sevgi ve selamları iletti. Tatar, bölgedeki mücadelelere vurgu yaparak, Trabzon’un KKTC için önemine değindi ve Türkiye ile birlikte yollarına devam ettiklerini belirtti.

Tatar, KKTC’nin Türkiye ile birlikte güven ve huzur içinde geleceğe ilerlediğini vurgulayarak, Trabzon’daki herkesi selamladı ve Doğu Akdeniz’de Türkiye’nin desteğiyle güvenlik, refah, huzur, hak ve çıkarların korunarak varlıklarını sürdürmeyi amaçladıklarını belirtti. Rauf Raif Denktaş’ı saygıyla anan Tatar, Denktaş’ın vasiyetini sürdürme taahhüdünde bulunarak, bağımsız egemen Türk devletini Türkiye’nin garantörlüğü ile ileriye taşıma kararlılıklarını ifade etti.

Açılışta yapılan diğer konuşmalarda da Cumhurbaşkanı Tatar’a Trabzon ziyareti için teşekkür edildi, Dr. Fazıl Küçük ile Rauf Denktaş’ın rahmetle anıldı, KKTC’nin mücadelesine vurgu yapılarak, Türkiye’nin her aşamada KKTC’nin yanında olduğu vurgulandı.

Cumhurbaşkanı Tatar, sergi salonundaki TC ve KKTC bayraklarını inceledi, anı fotoğrafı çektirdi ve anı defterini imzaladı.

Ardından Kıbrıs gazileri ile bir araya gelen Tatar, 20 Temmuz 1974 Barış Harekatı’nın 50. yıl dönümünü kutlamaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek, Türkiye’nin garantörlük haklarını kullanarak gerçekleştirilen harekatta görev alan gazilere şükranlarını sundu. KKTC’nin şehitler ve gaziler sayesinde bağımsızlığını elde ettiğini belirten Tatar, geleceği Türkiye ile birlikte gördüklerini ve garantörlüğünün sürmesi gerektiğini ifade etti. Kıbrıs’ın Türkiye için önemine vurgu yapan Tatar, KKTC’nin bölgesinde güçlü bir devlet olarak yerini aldığını ve Türkiye ile işbirliği sayesinde kazanımlar elde ettiklerini söyledi.

Tatar, ilişkilerin geliştirilmesi ve devletin potansiyel gücünün gelecek nesillere aktarılması için çalışmalara devam ettiklerini belirterek, 50. yılda dünya için önemli mesajlar vereceklerini ifade etti. Gazilere 20 Temmuz’da KKTC’de bulunmaktan duyduğu mutluluğu belirten Tatar, barış, huzur ve mutluluk içinde bir yaşam için mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap