Cumhurbaşkanı Tatar, sağlık turizmi delegelerine resepsiyon verdi

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 50 ülkeden gelen 300 Dünya Sağlık Turizmi Delegesi'ni ağırlamak üzere 6. Dünya Sağlık Turizmi Forumu ve Konferansı'na katıldı ve onlar için bir resepsiyon düzenledi.

Yayın: 20.04.2024 - 19:09

102 kez okundu

Cumhurbaşkanı Tatar, sağlık turizmi delegelerine resepsiyon verdi

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Tatar’ın resepsiyonda yaptığı konuşmada, Dünya Sağlık Konseyi Dönem Başkanı Milletvekili Ahmet Savaşan liderliğindeki Dünya Sağlık Turizmi Delegelerini ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade ettiği belirtildi.

Tatar, geçtiğimiz gün Bafra’da gerçekleşen Dünya Sağlık Turizmi Forumu ve Konferansı’nda bir araya geldiklerini ve dünyanın farklı ülkelerinden gelen delegelerin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde buluşmasının ve turizm ile sağlık konularının ele alınmasının önemine vurgu yaptı.

Konferansta, yapay zeka, bilim ve yeni teknoloji sistemlerinin yanı sıra sağlık sorunlarına çözüm bulma ve yaşam kalitesini artırma konularının ele alındığını aktaran Tatar, günümüzün şanslı jenerasyonunun sağlık tedavilerinin gelişmesi ve iyileşme sürelerinin kısalması gibi avantajlardan yararlandığını belirtti. Ayrıca, sağlık turizmi sayesinde tedavi görenlerin aynı zamanda turizm imkanlarından da faydalanacağını vurguladı.

Tatar, Covid-19 Pandemisi sürecinde yaşanan doluluk ve panik durumlarına da değindi ve bilim, aşılar ve sağlık çalışanları sayesinde pandeminin üstesinden gelindiğini belirterek ülke doktorlarına ve sağlık çalışanlarına teşekkür etti.

Ayrıca, Gazze’deki duruma da değinen Tatar, politikanın geride bırakılması ve yaşananları durdurma çağrısı yaptı.

Sağlık turizmi sayesinde KKTC’ye birçok ülkeden insanın geldiğini vurgulayan Tatar, onları ailenin bir parçası olarak gördüğünü ve başarıya ulaşacaklarına inandığını dile getirdi.

Dünya Sağlık Konseyi Dönem Başkanı Milletvekili Ahmet Savaşan’a çalışmaları için teşekkür eden Tatar, konuşmasının devamında birliktelikten duyduğu memnuniyeti ve organizasyonun kültürel ve bilgi alışverişi yanında sağlık ve turizm alanlarına da katkıda bulunacağını belirtti.

Dönem Başkanı Ahmet Savaşan, 50’den fazla ülkeden gelen delegeleri ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade ederken, Moldova Sağlık Turizmi Başkanı Natalia Ciobanu da KKTC’de misafir edilmekten ve dönem başkanlığı süresince sağlık turizminin gelişmesine katkı sağlamaktan övgüyle bahsetti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap