Cumhurbaşkanı Tatar, sergi açılışına katıldı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, ilkokullar arasında düzenlenen "Turizm" konulu kompozisyon yarışması ödül törenine ve "Caretta Caretta kaplumbağaları" temalı resim sergisinin açılışına katıldı.

Yayın: 26.01.2024 - 13:28

182 kez okundu

Cumhurbaşkanı Tatar, sergi açılışına katıldı

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Ersin Tatar, Karaoğlanoğlu, Alsancak, Lapta ve Karşıyaka bölgelerini kapsayan “1. İlkokullar Arası Turizm Konulu Kompozisyon Yarışması Ödül Töreni” ve ilkokul öğrencilerinin hazırladığı “Caretta Caretta Kaplumbağaları Konulu Resim Sergisi Açılışı”nda yer aldı.

Merit Royal Diamond Otel Alsancak’ta gerçekleşen etkinlikte konuşan Cumhurbaşkanı Tatar, tüm öğrencileri tebrik ederek etkinlikte emeği geçenlere teşekkür etti.

Turizme yapılan yatırımların arttığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Tatar, haksız izolasyonlara rağmen ülkeyi ziyaret eden yabancı turist sayısının arttığını ifade etti. Ülkemize gelen turist sayısını artırmayı hedeflediklerini belirten Tatar, bu amaçla yapılan altyapı çalışmalarını ve yatırımları önemsediklerini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Tatar, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, ülkenin güzelliklerini ve çevreyi korumanın gelecek nesiller için kritik bir öneme sahip olduğunu vurguladı.

Gelecekteki güzelliklerin korunmasında öğretmenlerin önemli bir rol oynadığını belirten Tatar, eğitimde doğanın korunması gerekliliğine vurgu yaptı.

Cumhurbaşkanı Tatar, konuşmasında ayrıca Başbakan Yardımcısı Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ve ülkenin güzelliklerini koruma çalışmalarına katkıda bulunanlara teşekkür etti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap