Cumhurbaşkanı Tatar, Töre ve Üstel, Muhtarlar Derneği Dayanışma Yemeği’ne katıldı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Muhtarlar Derneği tarafından organize edilen birlik ve dayanışma yemeğine iştirak etti.

Yayın: 21.01.2024 - 12:19

148 kez okundu

Cumhurbaşkanı Tatar, Töre ve Üstel, Muhtarlar Derneği Dayanışma Yemeği’ne katıldı

Cumhurbaşkanlığı tarafından sağlanan bilgilere göre, Lefkoşa’da düzenlenen etkinlikte konuşan Cumhurbaşkanı Tatar, muhtarlarla sürekli olarak bir araya gelerek bilgi alışverişinde bulunduğunu belirterek, muhtarları yürüttükleri çalışmalardan dolayı tebrik etti.

Tatar, muhtarlık maaşlarında iyileştirme yapılması, muhtarlık binalarının inşası ve geliştirilmesi, muhtarlık hizmetlerinin desteklenmesi gerektiğine dikkat çekti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tanıtılması ve güçlendirilmesi için Türkiye Cumhuriyeti’nin destek sağladığına vurgu yapan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, müzakerelerin eşit egemenlik ilkesi çerçevesinde ve iki eşit egemen devletin kabulüyle başlanacağını ifade etti.

Muhtarların demokrasinin ilk aşamasını temsil ettiğini söyleyen Tatar, Kıbrıs konusunda muhtarların halkı bilgilendirmelerini istedi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin hak ettiği seviyeye gelmesi için işbirliği içinde çalışmanın önemine vurgu yapan Tatar, uluslararası camiaya, “Kıbrıs’ta bağımsız ve özgür olan Kıbrıs Türk halkının devlet sahibi olduğu” mesajının iletilmesi gerektiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Tatar, geçmişte görev yapmış tüm muhtarları rahmetle anarak, hayatta olmayanlara Allah’tan rahmet diledi.

Yemeğe Meclis Başkanı Töre’nin de katıldığı bildirildi. Meclis Başkanı Töre, muhtarların yerel yönetimlerde 18 belediye başkanı ile birlikte görev yaptığını belirtti. Töre, KKTC’nin ambargolar ve izolasyonlar altında olabileceğini ancak muhtarların, devletin temsilcileri olarak ülkeye en güçlü şekilde sahip çıkması gerektiğini ifade etti. “KKTC’nin muhtarı olmak şereftir” diyen Töre, bu topraklara can verilerek milli devletin kurulduğunu vurguladı.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, muhtarların devlet ile halk arasında bir köprü olduğunu belirterek, hizmetin muhtarlardan başlayarak devletin en üst kademesine kadar devam ettiğini söyledi.

Başbakan Ünal Üstel, bakanlar ve diğer üst düzey yetkililerin de iştirak ettiği yemekte, konuşmaların ardından Muhtarlar Derneği tarafından plaket takdimi gerçekleştirildi.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap