Cumhurbaşkanı Tatar’dan Şampiyon Meleklerin ailelerine moral ve destek

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şampiyon Meleklerin ailelerine canlı bağlantı yoluyla moral ve destek verdi.

Yayın: 25.04.2024 - 20:22

78 kez okundu

Cumhurbaşkanı Tatar’dan Şampiyon Meleklerin ailelerine moral ve destek

Tatar, yarın başlayacak olan İsias Otel davası için Adıyaman’daki ailelere hitaben, “İsias Otel davası hepimizin ortak meselesi” dedi.

Ramada Otel konferans salonunda bulunan ailelere seslenen Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “Hepinize sevgilerimi iletiyorum” diyerek, KKTC’nin bu olayı yakından takip ettiğini belirtti.

Dün akşam Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile telefonda görüştüğünü ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, Bakan Tunç’a Türk adaletine güvendiklerini ve adaletin yerini bulması için gerekli adımların atılması gerektiğini iletti.

Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türk halkının 1974’ten bu yana bu denli bir acı ve travma yaşamadığını, ailelerinin tesellisinin adaletin yerini bulması olduğunu vurguladı.

“Sabırlarınız için teşekkür ederim” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, tüm süreçleri yakından takip ettiğini vurguladı.

KKTC’nin Şampiyon Meleklerin anılarını yaşatma sözünü yerine getirmek için çalıştığını belirten Cumhurbaşkanı Tatar, bugün sabah Gazimağusa TMK’yı ziyaret ettiğini ve Şampiyon Meleklere dua ettiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Tatar, “Yüreğim Adıyaman’da sizinle” dedi.

Başbakan Ünal Üstel ve diğer devlet yetkililerinin Adıyaman’da olması nedeniyle kendisinin ülkede kalarak moral ve destek vermeyi tercih ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Tatar, ailelere desteklerinin devam edeceğini söyledi.

“Acınızı paylaşıyorum. Tek yürek olarak olağanüstü bir çaba gösteriyorsunuz” diyen Tatar, 6 Şubat sabahı yaşanan olaya da değindi.

Şampiyon Meleklerin artık şehit olarak kabul edildiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Tatar, “Onlar artık vatan için emanet” dedi.

Cumhurbaşkanı Tatar, “Birlikte olmanız ve tek yürek olmanız takdire şayandır. Gelişmeleri yakından takip edeceğim” dedi.

Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Yücesoylu Karakaya da, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a yanlarında olduğu ve güç verdiği için teşekkür etti.

Adıyaman’a oldukça güçlü bir şekilde geldiklerini ve bilimin ve adaletin üstün geleceğini vurgulayan Karakaya, Cumhurbaşkanı Tatar’dan sosyal medya platformu Twitter’da yapacağı paylaşımlarla kendilerine destek olmasını istedi.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap