Cumhurbaşkanı Vekili ve Meclis Başkanı Töre, TC Ticaret Bakanı Bolat ve beraberindeki heyeti kabul etti

Cumhurbaşkanı Vekili ve Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Türkiye Ticaret Bakanı Ömer Bolat ve beraberindeki heyeti Cumhuriyet Meclisi'nde ağırladı.

Yayın: 19.01.2024 - 17:19

179 kez okundu

Cumhurbaşkanı Vekili ve Meclis Başkanı Töre, TC Ticaret Bakanı Bolat ve beraberindeki heyeti kabul etti

Kabul, Cumhuriyet Meclisi Şeref Salonu’nda gerçekleşti ve TBMM Türkiye–KKTC Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Orhan Erdem ile diğer yetkililer de hazır bulundu. Görüşmeye, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu, Meclis İdari Amiri Milletvekili Yasemi Öztürk ve Başkanlık Divanı üyesi Milletvekili Fırtına Karanfil de katıldı.

Kabulde yapılan görüşmelerin ardından Cumhurbaşkanı Vekili ve Bakan Bolat, basına açıklamalarda bulundu. Bakan Bolat, Türkiye Ticaret Bakanlığı olarak KKTC ile ekonomik ve ticari ilişkilerde önemli bir rol üstlendiklerini belirterek, 150 kişilik bir heyetle gerçekleştirdikleri ziyaretin, iş birliği ve müjdeleri paylaşma amacını taşıdığını ifade etti. Bolat, bugün Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu ile imzalanan üç anlaşma, iş birliği anlaşması ve esnafa yönelik açıklanan 150 milyon TL’lik bir paket hakkında bilgi verdi. KKTC’deki temaslarının verimli geçtiğini ve adanın önemli gelişmeler kaydettiğini gözlemlediğini söyledi.

Bakan Bolat, Türkiye’nin son 20 yıldaki büyük gelişiminin KKTC’ye de yansıdığını belirterek, Türkiye ve KKTC’nin birlikte daha fazla büyüyeceğine inandığını vurguladı. Türkiye ve KKTC’nin “iki devlet bir millet” olduğunu söyleyen Bolat, Türkiye’nin gelişiminden etkilenen KKTC’nin olumlu bir yönde ilerlediğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Vekili Zorlu Töre ise yaptığı konuşmada, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin herkesin vatanı olduğunu ve Türk milletinin bu ülkeye sahip çıkması gerektiğini belirtti. Türkiye ve KKTC’nin aynı milletin parçası olduğunu vurgulayan Töre, Türkiye’nin güçlenmesiyle birlikte dünya çapında daha büyük bir rol üstleneceğini ifade etti. Ayrıca, Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’nın Türkiye Ticaret Bakanlığı ile daha derin iş birlikleri içinde olması gerektiğini belirterek, iki ülke arasında daha entegre bir ticaret yapısının olması gerektiğine dikkat çekti. Töre, Türkiye’nin güçlü olduğu sürece Doğu Akdeniz ve Kıbrıs üzerinde oynanan oyunları bozabileceğini söyledi.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap