DAÜ-SEN, “Öğrencileri öpüşmekle suçlamak gerici ve hukuk bilmez bir davranıştır”

Doğu Akdeniz Üniversitesi Akademik Personel Sendikası (DAÜ-SEN), bir gazetede yer alan habere ilişkin olarak "DAÜ Rektörlüğü'nün öğrenci otobüsünde öpüşmek suçlamasıyla bir disiplin soruşturması başlattığı" iddiasına dair bir açıklama yaptı.

Yayın: 02.12.2023 - 10:07

467 kez okundu

DAÜ-SEN, “Öğrencileri öpüşmekle suçlamak gerici ve hukuk bilmez bir davranıştır”

DAÜ-SEN tarafından yapılan açıklamada, söz konusu gazete haberi üzerine, “Gazetede yer alan belgeye göre DAÜ Rektörlüğü’nün bir öğrenci hakkında ‘öğrenci otobüsünde öpüşmek’ suçlamasıyla disiplin soruşturması açtığına dair bilgi aldık. Ancak, aldığımız bilgiye göre soruşturmacı, bu tür bir suçlamanın mevzuatta yeri olmadığını belirtmiş ve dolayısıyla öğrenci Disiplin Kurulu’na sevk edilmemiştir” denildi.

Açıklamada, “DAÜ Rektörlüğü’nün, Öğrenci Disiplin Tüzüğü’nde bulunmayan bir suç icat ettiği” vurgulanarak, “Rektörlük, kendisinin uygun gördüğü konularda yasal mevzuat olduğunu düşünmeye başlamış gibi görünmektedir” ifadelerine yer verildi.

DAÜ-SEN, “Öğrencileri öpüşmekle suçlamak, gerici ve hukuk dışı bir tutumdur” diyerek, şu açıklamalarda bulundu:

“Rektörlüğün, öpüşme konusunda belirli bir hassasiyeti olduğu anlaşılmaktadır. Örneğin, bayramlarda öpüşmek artık yasak mıdır? Doğum günü olan meslektaşlarımızla öpüşmek artık serbest değil mi? Acaba Rektörlük, aklındaki öpüşmenin tanımını yapacak ‘Öpüşme Usul ve Esasları Yönetmeliği’ni mi gönderecek? Bu çağdışı soruşturma girişimi, üniversiteyi komik duruma düşürmüştür. Bu girişimi gerçekleştirenlerin özür dilemesi gerekmektedir. Bundan sonra Rektörlükten, hukuka uygun davranma çabası bekliyoruz.”

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap