DAÜ Yapay Zeka Zirvesi’24 yarın yapılacak

Yarın gerçekleşecek olan "Yapay Zeka Zirvesi’24", Doğu Akdeniz Üniversitesi'nin Sosyal ve Kültürel Aktiviteler Müdürlüğü tarafından düzenleniyor.

Yayın: 19.04.2024 - 19:54

28 kez okundu

DAÜ Yapay Zeka Zirvesi’24 yarın yapılacak

Etkinlik, Türkiye’nin teknoloji alanında önde gelen isimlerinin katılacağı bir platform olarak Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda 10.00 – 18.00 saatleri arasında gerçekleşecek.

Etkinliğin ana sponsoru Döveç Group tarafından desteklenen zirvede, dünya çapında faaliyet gösteren şirketlerden Microsoft, IBM, Google, Türk Hava Yolları, Amazon, Mext ve Huawei gibi uzmanlar, geleceğin teknolojik gelişmelerine dair sunumlar yapacaklar.

Microsoft’tan Daron Yöndem, “Meet My I Sidekick” konulu sunumuyla yer alırken; Google’dan Neşe Umut, “İnovasyonun Yeni Yüzü: Üretken Yapay Zeka” başlığıyla bilgi verecek. IBM’den Gökçen Karasu, “Geleceği Şekillendiren Güç: Quantum ve Yapay Zeka İttifakı” sunumuyla katkı sağlarken; Türk Hava Yolları’ndan İzzet Sancaklı, “Yeni Çağda Meydan Okuyanlar” konusunu ele alacak. Amazon’dan Emrah Gürsoy ise “E-Ticaret ve Perakendede Yapay Zeka” konusunda sunum yapacak. Mext’ten Ayhan Demirci, “İnsan ve Yapay Zekanın Yeni Medeniyeti”ni anlatırken; Huawei’den Halit Örenbaş da “Geniş Dil Modellerine Giriş” konulu sunumunu gerçekleştirecek.

Bu güçlü kadronun katkılarıyla gerçekleştirilecek olan Yapay Zeka Zirvesi’24, KKTC’de bir ilk olarak DAÜ TV aracılığıyla üniversitenin tüm sosyal medya hesaplarından canlı olarak izlenebilecek. Etkinlik boyunca sunumlar Türkçe yapılacak ancak İngilizceye simultane çeviri sağlanacak. Ayrıca, etkinliğe katılan öğrencilere staj imkanları da sunulacak.

KKTC’de eğitim gören üniversite öğrencileri ve halkın ücretsiz olarak katılabileceği etkinlik sonrasında, katılımcılara e-posta yoluyla katılım sertifikaları gönderilecek.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap